IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият сериен руски суперавтомобил се казва Marussia

Във вторник в зала "Новом Манеже" в Москва се състоя презентацията на първият руски сериен суперавтомобил.

Първият сериен руски суперавтомобил се казва Marussia
Той е наречен Marussia и в неговата разработка е участвал бившият състезател, сега шоумен в Русия Николай Фоменко. 


Всъщност в този проект той е главният дизайнер, пише руският сайт Autolenta.ru. „Използвахме обемна рама и нови материали за каросерията. Това позволи да изоставим скъпите линии за обработка на метални панели и да превърнем производството на автомобила в по-прост технологичен процес, който прилича на този при сглобяването на мобилни телефони”, казва Фоменко при презентацията на автомобила. 


Според него този проект позволява да се произвеждат автомобили при които каросерията може да се заменя, точно както се сменят панелите при мобилните телефони. 


В основата на Marussia е "алуминиев полумонокок", създаден на базата на пространствена рама. Панелите за каросерията се изработват от карбон, като според желанието на купувача може да се оформи и съответен дизайн по избор. 


Окачването е напълно независимо и отпред и отзад. Двигателят е V6 с обем 3.5 литра познат от модели на Renault и Nissan. В зависимост от модификацията неговата мощност може да бъде от 240 до 298 к.с. Руският суперавтомобил ускорява от място до 100 км/час за 5 секунди, максималната му скорост надхвърля 250 км/час. 


Автомобилът е със задно предаване и има собствено тегло от 950 кг. В базисното оборудване ще има аудиосистема, три LED дисплея, безжичен скоростен интернет, технология WiMax, климатроник, телефон с Bluetooth и три видеокамери, едната от които ще записва непрекъснато ставащото около автомобила (за евентуално застрахователно събитие). 


Според създателите на автомобила, първите бройки от Marussia ще моган да бъдат закупени още през следващата година. Различните видове каросерии на Marussia ще включват задължително седан и кросоувър, ще има и електрическа версия на този автомобил. 


За производството на Marussia вече са взети под наем две халета на завода "ЗИЛ" в Москва.
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Изглежда мн добре от вън не си кривете душата.Предницата най вече и джантите,отзад горе долу бива. САМО ЧЕ този интериор...аз по смешно нещо не бях виждал. Иначе двигателя и масата говорят за доста добри характеристики
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Руски коктейл, забъркан от Бугати Вейрон, Ламборджини и Зонта и всичко това гарнирано с кисели краставички... Отврат е просто
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    хм колата външно не изглежда зле ама отвътре е просто уникално *** и евтинее. Просто дори китайците биха се засрамили от такова вътрешно оформление. Всъщност това нещо е взаимствало външния си дизайн от доста марки като се почне с лошото копие на фаровете на Ламборджини и отварянето на вратите пак от Ламбо и задницата ми изглежда позната но не се сещам от къде. Двиганеля от Рено-Нисан и единствено отвътре е трябвало малко да се напънат ама явно дизайнерите са мноого зле! Отвътре е просто отвратителна.
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    аз ( преди 15 години )
    Мислех, че отвън е лоша - но като я видях от вътре стана ясно че е ужасна
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IMC ( преди 15 години )
    Доста добре е оборудван за 950 кг. Единствено двигателчето слабичко ми се вижда, обаче идеята да си я правиш както искаш е добра.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    delgogo ( преди 15 години )
    То и в БГ можеш да си купиш Лада Нива чисто нова :) това е класика, както доста други марки. Например G клас на Мерцедес. Това са фирми с традиции. А и щом се продава значи е добра. Я да видим някой Каиен дали може да движи по нивята :)
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Otvru6tava me po vsi4ki paragrafi...zadnicata izglejda dobre,no sqka6 e modelirana ot student,sled buina kaza6ka ve4er.Interioryt puk e pod vsqkakva kritika ! Rusnacite,da produljavat da pravqt zdrava tehnika,i da ne se burkat v na drugite ne6tata...nito edin tqhen koncept ne sum vidql,koito da si pasva sus svetovnata tendenciq za koncepcii .
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    lol ( преди 15 години )
    TOVA 6TE E KATO LADA 6TE STANE MN GOLQM HIT I 6TE SE PRODAVA DOBRE I POSLE 6TE Q PRODAVAT 30 GODINI BEZ NIKVI PROMENI. :D V RUSIA O6TE MOJI DA SI KUPITE 4ISTO NOVA LADA NIVA OT MAGAZINA SUPER KOLA E NO E NA POVECHE OT 30G.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Леле какъв интериор само, все едно са сложили мокет.