IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo показа концепцията S60

Във Volvo са наясно, че за да спасят фирмата се нуждаят от радикално нов модел. Проблемите които се натрупаха пред шведската фирма са сериозни, а с икономическата криза те се задълбочиха още повече.

Volvo показа концепцията S60
Седмица преди коледа Volvo прави чудесен подарък на хората обичащи тази марка - студийна версия на следващото Volvo от среден клас. 


От Volvo искат да са сигурни и да е ясно, че това е първообраза на следващия S60. Смяната на този модел вече е нужна, защото той е на пазара от десет години. Серийната версия на S60 ще бъде на пазара през 2010 г., но сега от Volvo ни дават много добра представа какво можем да очакваме от този автомобил. 


Ако съдим по студията, новият S60 ще даде сериозен тласък в развитието на дизайна на моделите от среден клас на фирмата. Силно издължената линия на каросерията на новото Volvo S60 е предпоставка за изключително елегантен и комфортен автомобил. В същото време представеният дизайн продължава традициите и стилистиката на досегашния модел, който е един от най-елегантните и изглеждащи спортно в моделния ред на шведската фирма. 


От Volvo дават да се разбере, че тази концепция, която ще има премиера в Детройт след по-малко от месец, вероятно ще постави началото на редица нови модели. 


Концепцията Volvo S60 е оборудвана с всички най-нови системи познати на пазара днес. Нещо повече, при Volvo традиционно се залага на най-висока сигурност и наличието на системата предупреждаваща за възможна колизия изключва какъвто и да е сблъсък на автомобила при движение със скорост до 20 км/час. Същата система значително намалява пораженията от сблъсък при скорост до 50 км/час. 


Ако водачът на бъдещото Volvо S60 не реагира на визуалните сигнали предупреждаващи за опасността автоматично се включва аварийно спиране при ниските скорости. Визуалните сигнали са веднъж на таблото и втори път на така наречения head-up дисплей, който е на челното стъкло на равнището на очите. 


Адаптиращият се темпомат на Volvо ще има възможност да спира сам, а при тръгването на колоната да стартира автомобила автоматично и да го води със скоростта на колоната. 

Както се полага за една нова концепция и двигателят е напълно нов. Това е четирицилиндровият бензинов 1.6 GTDi (132 kW) с директно впръскване на горивото. GTDi означава Gasoline Turbocharged Direct Injection. С този двигател средният разход на гориво при комбиниран цикъл на движение е само 5.1 литра на 100 км. 


За ниския разход помагат и системата start/stop изключваща двигателя при възможност и нужда, както и скоростната кутия с два съединителя Powershift. Първите серийни модели с двигателят GTDi Volvo възнамерява да покаже на пазара още през следващата година. 

0 от 500