IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скоростна кутия на Antonov постигна успех в Китай

Британската фирма носеща името на своя български основател Румен Антонов, обяви за споразумение с китайски фирми за използване на новата й автоматична скоростна кутия с шест предавки.

Скоростна кутия на Antonov постигна успех в Китай
Фирмата на българина е регистрирана във Великобритания от 1995 г. и се занимава главно с производството на скоростни кутии (автоматични и механични), компресори и алтернатори. 


Най-новото производство на Antonov е електронно контролираната автоматична скоростна кутия с шест степени TX6, която неотдавна беше представена в Китай. 

На демонстрацията новата скоростна кутия на Antonov беше монтирана с бензинов двигател с обем 1.6 литра. От скоростната кутия са се заинтересували седем големи производители на автомобили в Китай. 

Председателят на борда на директорите на Chonq Qing Loncin Industrial Group, след шофиране на демонстративния автомобил е споделил, според китайската преса: „Качеството на скоростната кутия е прекрасно. Не мога да повярвам, че става въпрос за демонстрационен автомобил, а не за утвърдено серийно производство”. 

За скоростната кутия TX6 Antonov вече подписа договор с голямата китайска фирма Lifan Motors, която ще монтира тази скоростна кутия на свои модели от среден клас от 2010 г. 

Демонстрационният автомобил сега е в Шанхай, където е предоставен на други пет фирми, потенциални купувачи на скоростната кутия. Между тях е и фирмата Geely, която има голям интерес от закупуване на скоростната кутия на Antonov, и за която се предполага, че ще бъде следващият голям клиент на Antonov.
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Поздравления! Страхотен успех!Сега за съжаление очаквам обаче, някои да се появи и да се изръси как скоростните кутии на ауди, бмв и т.н са най-най....което ще е типично по български. Още един път поздравление за Antonov и компания !!!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Toni ( преди 15 години )
    Strahotno! Pozdravleniq! Tochno ot takiva bulgari imame nujda!