IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скоростна кутия на Antonov постигна успех в Китай

Британската фирма носеща името на своя български основател Румен Антонов, обяви за споразумение с китайски фирми за използване на новата й автоматична скоростна кутия с шест предавки.

Скоростна кутия на Antonov постигна успех в Китай
Фирмата на българина е регистрирана във Великобритания от 1995 г. и се занимава главно с производството на скоростни кутии (автоматични и механични), компресори и алтернатори. 


Най-новото производство на Antonov е електронно контролираната автоматична скоростна кутия с шест степени TX6, която неотдавна беше представена в Китай. 

На демонстрацията новата скоростна кутия на Antonov беше монтирана с бензинов двигател с обем 1.6 литра. От скоростната кутия са се заинтересували седем големи производители на автомобили в Китай. 

Председателят на борда на директорите на Chonq Qing Loncin Industrial Group, след шофиране на демонстративния автомобил е споделил, според китайската преса: „Качеството на скоростната кутия е прекрасно. Не мога да повярвам, че става въпрос за демонстрационен автомобил, а не за утвърдено серийно производство”. 

За скоростната кутия TX6 Antonov вече подписа договор с голямата китайска фирма Lifan Motors, която ще монтира тази скоростна кутия на свои модели от среден клас от 2010 г. 

Демонстрационният автомобил сега е в Шанхай, където е предоставен на други пет фирми, потенциални купувачи на скоростната кутия. Между тях е и фирмата Geely, която има голям интерес от закупуване на скоростната кутия на Antonov, и за която се предполага, че ще бъде следващият голям клиент на Antonov.
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    valio ( преди 15 години )
    Само мога да кажа браво на такъв човек, защото такива като него ни карат да се чувстваме горди че сме българи. Не случайно най-великите неща като първият компютър са открити от българи. Трябва повече да се ценим ! имаме потенциал за много повече.....
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    дерФарер ( преди 15 години )
    Процесът се точи, защото такива неща са много трудно доказуеми. Тойота твърди, че нейната разработка е достатъчно различна, за да си е нейна. Инженерите често стигат до сходни решения - това си е направо ежедневие в техниката: сходни проблеми - сходни решения!Недей да защитаваш глупашки някой, само защото е българин - обидно е да сме такива комплексари българите!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GERMAN SUPLEX ( преди 15 години )
    Rumen Antonov vapreki , che e balgarin s frensko grazhdanstvo e nasha gordost.Modeli na izobretenite ot nego avtomatichni skorostni kutii sa vnedreni v SUZUKI,HONDA,TOYOTA,FIAT,OPEL.No ima i drugo .Neotdavna v DEUTSCHE WELLE imashe statiya za R.Antonov.Okazvazva se , che v modelite na TOYOTA Prius e vnedrena tehnologiya v sistemata za okachvane chiito patent pritezhava Rumen Antonov.TOYOTA go pravi bez litzenz i R.Atonov podava zhalba v sada v Bon za zashtita na avtorsko pravo.Sled yuridicheska kostatatziya, ot TOYOTA zayavayavat dosta nadmenno ,che tehnologiyata na Antonov ne predtavlyavala koi znae kakvo i ne si zasluzhava da se litzenzira.Do tozi moment sa prodadeni na d 100hilyadi Priusa ,no R.Antonov ne e poluchol nito tzent.Deloto vse oshte se protakva...
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо Ванго ( преди 15 години )
    BMW i Audi са гола вода в сравнение с известната китайска марка Chong Loncin Industrial Group. Помнете ми думата, от тези кутии ще започне възхода на България и обединението на Българското ни отечество, предателски разпокъсано с Берлинския договор, а по късно и с този от Ньой.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    дерФарер ( преди 15 години )
    "човека нямало как да пробие в България"Точно това имах предвид - щом нещо (изцяло) не се случва в България, значи нямаме повод за гордост - а за личните качества на човека само майка му и баща му са "отговорни" и съответно могат да се радват!Неговите кутии не са по-добри, а даже "по-лоши" от конвенционалните, защото не превключват хидравлично, а ползват някакси центробежните сили, т.е. по-евтини и леки са, съответно за малки и евтини коли, където комфорта няма значение - затова на разглезените западни пазари не е могла да се въведе.За "Made in China" не се тревожи, те и японците през 50-те години им се смееха всички на първите стъпки и ***, сега обаче никой вече не се смее на Тойота... Така че след време ще има и китайски супер неща, тъкмо по-евтини, чудесна новина за нас, потребителите, радвай се!
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    vw polzwat kompresorite im
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Номер 5 - човека нямало как да пробие в България. В моя град един го търсеха от НАСА да работи за тях. Някъв луд хакер... както и да е. Та за този човек тва е бил начина, така го е направил. Скоростните кутии не ги монтират на изброените от теб, понеже са за по-мълки мотир и малък клас автомобили. Лошото е, че сега китайците, а не японците сключват договор. И не знаех, че в КИТАЙ има повече от 1 МАРКА за автомобили, представете си какво ни чака... Гледаш на жабката надписа "Made in China" :))))
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    дерФарер ( преди 15 години )
    Е, едва ли са най-добрите кутии, щом най-добрите производители не ги ползват.Освен това, какво се кефите - това е британска фирма и няма нищо общо с България (освен може би образованието на човека).
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Злобен ( преди 15 години )
    Антонов винаги е правил най-добрите кутии в света.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    това че не са най-добрите скоростни кутии на пазара не означава че успеха е малък!!!!Не е никак лесно да се набуташ в този бизнес! Поздравления!Единственият минус, е че фирмата не е регистрирана в БГ, а в Англия, но с мафията тук, едва ли щеше да постигне подобен успех!