IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По-нисък данък за коли с газови уредби?

"Патриотите" искат 50% по-малък налог за автомобили с АГУ

По-нисък данък за коли с газови уредби?

Законът за местните данъци и такси може да определи нов, по-нисък налог за автомобилите с газови уредби, фабрично или допълнително монтирани. Това ще стане факт, ако се приемат предложенията, които готви парламентарната група на Обединените патриоти.

По-нисък данък за коли с газови уредби?

Идеята е да се оформи изключение от по-високия данък за по-старите автомобили – собствениците им да плащат с 50% по-нисък налог, ако става въпрос за превозни средства с маса под 3,5 тона, които обаче имат газова уредба.

„Патриотите” имаха такава идея и при последните промени на закона, но тя беше отхвърлена с нелогичния аргумент, че дори и да има такава уредба в колата, няма гаранция, че тя се използва. Изключението за колите с АГУ се базира на факта, че те са сред най-скромните замърсители на околната среда, както и че използването на газовите уредби е икономически по-изгодно от карането само на бензин.

Тепърва предстои да стане ясен срокът, в който тази поправка на ремонтирания преди месец Закон за местните данъци и такси, ще бъде внесена за обсъждане и гласуване в парламента.

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Koko ( преди 5 години )
    Мммммм перфектно,монтирам на ГТР-а си АГУ и го карам само на бензин,защото на газ не става и данъка ми пада наполовина,красота
  • #8
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Mercedes-Benz W116 ( преди 5 години )
    По тази логика и колите на природен газ трябва да получат отстъпки, защото карането на метан е дори още по-икономически изгодно и от газта и защото нивото на замърсяване от тях се доближава до това на пропан-бутана.
  • #7
    4 rate up comment 21 rate down comment
    Само бензин и нафта ( преди 5 години )
    Смешници сте , патрони на газ , пълни паляци .
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Газови котлони на промоция.
  • #5
    35 rate up comment 5 rate down comment
    Гого ( преди 5 години )
    Интересно, защо ще даваш излишни пари за газава инсталация, за която ще платиш неколко пъти повече от данъка, който ще платиш? И още по-нелогичното- ако имам кола с газ и бензин защо да имитирам, че карам на газ (а реално да карам на бензин), след като газа е 2 пъти и кусур по-евтин от бензина? Да имам възможността 100 км да измина 2 пъти по-евтино, но аз да се правя на Андрешко, за да спестя от данъка, който е платим 1 път в годината,а шофирането е всекидневно. Тъпо, ама много!
  • #4
    15 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    има нещо вярно с газовите - ще стане като с катализаторите. Уж има ама няма. Ще стане модна услугата "Поставям временно АГУ за минаване за нисък данък".
  • #3
    30 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    от герб не е приемит тази поправка защото лапачката за тях ще е по-малка от налози, данъци,ддс,акцизи и каквото се сетите.тези са адски ненаситни и нищо друго не ги вълнува освен печалбата. а за екология и здраве на хората пък хептен не ги вълнува. абсолютни изме.кяри се оказаха.да си ходят по скоро
  • #2
    35 rate up comment 6 rate down comment
    Jdjdj ( преди 5 години )
    Вече не ми се вярва че в таа държава може да се прокара полезна поправка за хората в заков! !!
  • #1
    45 rate up comment 5 rate down comment
    thebrainless ( преди 5 години )
    Не бате, сложил съм газова уредба само за респект и да покажа просперитет, иначе карам само на бенз през цялото време...