IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

Този напредък зависи от три групи фактори

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

След 15 години електрическите автомобили ще държат половината продажби на нови коли в световен мащаб. Прогнозата е на DNV GL, като според нея, най-вълнуващите времена за електромобилите предстоят, тъй като в случая става въпрос за 20 пъти увеличение на продажбите.

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

Според компанията, факторите за ускоряване на продажбите са няколко, но най-важните са: намаляване на цените им, удължаване на пробега с едно зареждане и подобряване на инфраструктурата за зареждане.

Много анализатори са на мнение, че до няколко години, когато на пазара излязат масовите електрически модели на поне няколко гиганта (като VW и Ford), то цените на електромобилите ще е съизмерима с тази на дизелите, дори и много от правителствата да се откажат от отстъпките, които сега дават за екологичните возила. В същото време обаче е възможно и промяна в политиките в друга посока – увеличаване на отстъпките и бонусите заедно с увеличение на продажбите на електромобили.

Следващият технологичен пробив в развитието на батериите, както и тяхното поевтиняване, също ще спомогнат сериозно за подобряване на разпространението на електромобилите. В момента, в който масовите модели на пазара имат реален пробег от около 600-800 километра с едно зареждане, то те ще бъдат реални съперници на колите с бензинови и дизелови мотори, смятат независимите анализатори.

И не на последно място – първо ще станем свидетели на увеличение на точките за зареждане в пъти – първо в Западна Европа и Северна Америка, което ще е важна крачка напред.

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    няма значение ( преди 5 години )
    Много е смешно как винаги по-възрастните хора отричат всякаква иновация и прогрес. Няма значение дали е за ел. автомобили или к-а-к-в-о-т-о-и-д-а-б-и-л-о. На старите хора никога не им е приятно, че светът се променя и че не е този, в който са израстнали като младежи. Кучето си лае - керванът си върви, а всичко ще е факт до няколко десетилетия. Без значение дали на бай Иван му харесва или не петролът е нещо, което ще замре и то за много добро! ;)
  • #12
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Хелектрик ( преди 5 години )
    Аве тез ел. коли с какво масло карат, много тече то, вижте паркоместата на снимката.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 5 години )
    Отивам да си купя две дачии в такъв случай.
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ыыыы ( преди 5 години )
    Значи според тези видни анализатори електричките ще се изравнят с ДВГ-та, но ако им се подобрят батериите, станат по-евтини и се направят достатъчно зарядни станции. Ама верно ли?! Ти да видиш? Ей, добре, че бяхте вие да ни открехнете. Ние, бунаците, все си мислехме, че електричките не се купуват, защото ги правят с неподходящи цветове на тапицерията.
  • #9
    11 rate up comment 15 rate down comment
    haha ( преди 5 години )
    С най-голям интерес чакаме да забранят тди тата :) тогава ше видиш изнервени жичкаджии.. А ти умен мозъко, сега какво шофираш докато дойдат електричките,Истинския автомобиладжия в електричка няма да седне не ни мисли. Ние си взимаме анти-джендерин редовно..тази проказа нас не ни лови.
  • #8
    6 rate up comment 17 rate down comment
    ХаХаХа ( преди 5 години )
    Тука явно някакъв изнервен собственик на TDI трета употреба масово цъка минуси и пише *** коментари против електрическите коли.Но няма страшно, като му спрат от движение каручката след някоя друга година, ще си купи една електричка трета употреба и ще се успокои.
  • #7
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тревожното е, че симптомите май са си перманентни. Не е от дрога. Трябва му сериозна помощ. Надяваме се, че не е заразно.
  • #6
    19 rate up comment 9 rate down comment
    супер дрога ( преди 5 години )
    младеж,спри наркотиците...и престани да мечтаеш за светлото бъдеще..*** изкарай една книжка ,смени едн исвещи и чети повече..джендърията е болест
  • #5
    8 rate up comment 21 rate down comment
    СУПЕР! ( преди 5 години )
    Преминаването към електрически транспорт е едно от най хубавите неща през последните 100г.Електрическите автомобили са чисти, бързи, тихи и практични. Може да се зареждат навсякъде. Тази промяна е изключително добра и за икономиката защото се създават много нови работни места. Все повече инженери, специалисти и работници ще имат добре платена работа свързана със изграждането на нови ел. системи и нова електропреносна инфраструктура. Ще се строят и нови атомни централи, и много ВЕИ паркове.
  • #4
    11 rate up comment 19 rate down comment
    ААА ( преди 5 години )
    Не е далече деня в който на пазара няма да се продават други автомобили освен електрически и водородни.Няма да има дори хибриди.ДВГ ще бъде забранен със закон като всички стари автомобили ще бъдат спрени от движение.Това се отнася за богатите държави. А в България тази политика верятно ще дойде със 10г закъснение.