IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

Този напредък зависи от три групи фактори

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

След 15 години електрическите автомобили ще държат половината продажби на нови коли в световен мащаб. Прогнозата е на DNV GL, като според нея, най-вълнуващите времена за електромобилите предстоят, тъй като в случая става въпрос за 20 пъти увеличение на продажбите.

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

Според компанията, факторите за ускоряване на продажбите са няколко, но най-важните са: намаляване на цените им, удължаване на пробега с едно зареждане и подобряване на инфраструктурата за зареждане.

Много анализатори са на мнение, че до няколко години, когато на пазара излязат масовите електрически модели на поне няколко гиганта (като VW и Ford), то цените на електромобилите ще е съизмерима с тази на дизелите, дори и много от правителствата да се откажат от отстъпките, които сега дават за екологичните возила. В същото време обаче е възможно и промяна в политиките в друга посока – увеличаване на отстъпките и бонусите заедно с увеличение на продажбите на електромобили.

Следващият технологичен пробив в развитието на батериите, както и тяхното поевтиняване, също ще спомогнат сериозно за подобряване на разпространението на електромобилите. В момента, в който масовите модели на пазара имат реален пробег от около 600-800 километра с едно зареждане, то те ще бъдат реални съперници на колите с бензинови и дизелови мотори, смятат независимите анализатори.

И не на последно място – първо ще станем свидетели на увеличение на точките за зареждане в пъти – първо в Западна Европа и Северна Америка, което ще е важна крачка напред.

0 от 500
  • #3
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нострадамус не става ли поне малко?
  • #2
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Koko ( преди 5 години )
    Това бих го повярвал само ,ако баба Ванга го беше предрекла :)
  • #1
    29 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А моментът когато ще трябва да се направи изцяло различна електропреносна мрежа за да поддържа толко зарядни станции кога ще дойде?Или пък моментът когато се въвеждат огромни еко такси за замърсяване от старите батерии?Но най-вече моментът когато се окажеш с непродаваем електрмобил на несъществуващ пазар втора ръка?Прогнозата е на нормалните потребители.Писна ни да ни пробутват лаптопи по 100 бона.