IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разработи суперчист дизел

По време на тестове горивото е показало с 20% по-добри екологични стойности

Volkswagen разработи суперчист дизел

Компанията Volkswagen намери оригинален начин за увеличение на екологичността на собствените си автомобили. Паралелно с разработката на електромобили и хибриди германският производител разработи собствено дизелов гориво и смята да започне да го продава.

Volkswagen разработи суперчист дизел

Новото гориво се казва R33 BlueDiesel и е разработена от инженерите на Volkswagen съвместно със специалистите от Университета Кобург. Както съобщава Auto Evolution, това не е нова технология, тъй като за основа на биогоривото се използва идея, предложена от концерна Neste преди 10 години.

От Volkswagen обаче твърдят, че значително са подобрили показателите на новото гориво, като през последната година той е преминало изпитания при голям брой модели на германския концерн. По време на тестовете, колите, заредени с R33, са показали с 20% по-ниски нива на вредни емисии в сравнение с превозните средства със стандартен дизел.

Като част от проекта в централата на концерна във Волфсбург е построена бензиностанция за новото гориво, а в завода в Залцгитер вървят пълноценни тестови процедури. Във Volkswagen вече са измислили и име на новия си дизел - Green Premium, като са убедени, че той ще успее да се наложи на пазарите в Европа.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen r33
0 от 500
  • #16
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тая долнопробна фирмичка докато не я закрият явно няма да спрат да тровят Европа а и половината свят.Явно милиардите глоби които им наложиха са прекалено малко. Трябва със 100 милиарда да ги глобят. Да им дойде акъла в *** кратуни.
  • #15
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Опитай да направиш просто парно на ток, на домашната инсталация без да променяш нищо и ти желая същия успех като със зареждането. И понеже имаш пари за Тесла (явно това е новото мерило за заможност) означава, че трябва да правиш безумни инвестиции в нещо, което не се избива никога?
  • #14
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    оразмеряването на инсталацията е по мощност. значи не може да говориш в кВч. буквата Ч няма работа там. втор0 - главния бушон дори в един апартамент е 50А, значи инсталацията е за 10 кВт. ако си в къща едва ли е проблем да ти е за 20кВт и едва ли ще имаш нужда да се разправяш с енерго. още повече ако имаш пари за Тесла - едва ли ти е малка къщата. разбирам защо името ти е тинтири-минтири
  • #13
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Анонимен, и как точно ще зареждаш от гаража? Инвестицията за "зареждачка" 1во ниво не е голяма ама с до 2 кВч след колко време ще заредиш 60 кВч батерия?! А за 2ро ниво само инвестицията ти в инсталиране е около 3-4000 лева, + че трябва да пуснеш допълнителна мощност щото говорим за 6-7 кВч и от Енергото ще те одръстят с още 10тина хил, да не говорим, че ако тия 7 кВч минават през стандартната ти инсталация ще се подпалиш щото е проектрана за май беше максимум 5 кВч - Успех ти желая ;)
  • #12
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Неминона ( преди 5 години )
    До Анонимния протестиращ за високи цени - цените тук са високи, ама друг път. Сравни движението на цената на нафтата в България с коя да е друга страна от ЕС и ще видиш, че се движат заедно нагоре и надолу. Нормално е при падане на нефта цените на дребно да падат със закъснение - така е по цял свят, не само у нас.
  • #11
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно ми е дали еко-сектантите тука от форума са излезли да протестират с всички нас за цените на горивата.Но предполагам, че тях високите цени са им харесвали, понеже са с електрички всичките.
  • #10
    19 rate up comment 16 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Как не разбрахте, че на загубилите втората световна война германци им е забранено да се занимават с високи технологии защото те са и военни технологии.Германците въртят сучат и се мотат в механиката, а САЩ Китай, ЮКорея са 30г. пред тях в електрониката. Няма немски смартфон/телевизор, даже климатик немски няма като хората. Немците хубаво огъват тенекии във всякакви формички, хубави седалки кожени шият и даже 12 цилиндрови мотори им слагат обаче - бъдещето е на ел колите и хибридите.
  • #9
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не мога да спра да се смея вече десет минути!
  • #8
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Емисар ( преди 5 години )
    Емисии на какво? На водни пари, кислород, СО2, азотни окиси, серни окиси, фини прахови частици или нещо друго?
  • #7
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най-готино да имаш ел. кола и да си я зареждаш в гаража.