IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и Nissan се разбраха как ще заменят Гон

Изпълнителният директор на Mitsubishi също се включва в управлението

Renault и Nissan се разбраха как ще заменят Гон

Изпълнителните директори на Renault, Nissan и Mitsubishi Motors заедно ще ръководят алианса, като ще си поделят задълженията на арестувания Карлос Гон. Това стана ясно сред срещата между тримата топ-мениджъри, проведена в Амстердам.

Renault и Nissan се разбраха как ще заменят Гон

Идеята на Renault беше вторият човек в компанията – Тиери Болоре, който зае временно мястото на Гон като изпълнителен директор, да поеме и неговите функции начело на алианса. В Nissan обаче не са съгласни на подобно действие, като искат да сложат край на контрола на френския производител.

Съгласно споразумение от 2002 г., алиансът се председателства от главния изпълнителен директор на Renault – позиция, която още се заеме от Гон. Причината е, че французите притежават 43% от Nissan, което им дава право на глас при взимане на решение. И според вътрешния правилник именно Renault трябва да назначи изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите. В същото време японците имат едва 15%, които се без право на глас, но могат да изберат заместник-председателя на Съвета на директорите.

В крайна сметка тримита шефове – Тиери Болоре (Renault), Хирото Саикава (Nissan) и Осаму Масуко (Mitsubishi) са се договорили да не се правят промени в капиталовата структура на концерна, както и в неговото управление. Тримата ще работят в една и също посока, като основната им идея е алиансът да продължи да функционира нормално.

Самата среща е продължила малко повече от час, като на нея също така са били обсъдени операциите на алианса в сферата на мобилността, регионалното развитие, научно-изследователската дейност и бизнеса в Русия.
 

Тагове: nissan renault
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Ориз+Масло=Сивик ( преди 5 години )
    Акцийка за Тойота и Хонда няма ли да има!Месец мина от последната!Рекорд Майна!
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Франсетата от край време виждат не по-далече от дългия нос на Де Гол, т.е. държавен социализъм!И благодарение на Нисан и неговото производство се крепеше т.нар. "алианс"! Но вече нещата си идват на мястото, колкото и да не им се иска на жабарите. Процесът е необратим!!
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Французите виждат и по-далеч от носа си, не ги мислете. Благодарение на това Нисан са силни, а всички печелят. Скоро Гон може да се върне на бял Кон. Даже и рима има :)))))))
  • #13
    7 rate up comment 5 rate down comment
    ! ( преди 5 години )
    снимката към статията е показателна - към гигантското колело на Нисан е лепната минджата на джуджето рено! ))))
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Както казах: началото на края на перачницата рено и начало на новия възход на Нисан! Към това може да присъединим и Митсубиши.Това е хубав ден за демокрацията нищо, че некви тук бълнуват за жабарски комунизъм!
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Комунистическа партия*
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    А интересувал ли си се колко е дълга на САЩ ;)И това какво общо има с Нисан?! За разлика от Рено японската държава няма акции в Нисан.
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    А бе не ми говори простотии.Япония има дълг 200+% от БВП и са у фалит крепят ги американците с 150% от БВП дълг.Измислени икономики без покритие.Щели да купят с кво като през 2 години са във фалит.Япония продава повече щото продава в САЩ ама в Европа продава по-малко и от Дачия.Кат са толкова велики как са се оставили да ги купи Рено.А финансовите резултати по метода на Нагодиго са ясни.Продават както ФВ после им намират "продадените" Гоуфове в пустинята.Не се знае къде са собствениците обаче.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Отговарям на колегата който говори глупости че Нисан нямали пари да си откупят акциите. Имат но Рено не са глупави да продадат печеливши акции които са придобили на смешни цени когато японците бяха зле. И да - ползвам интернет за да чета. Нямам такива връзки като вас да черпя инфо от извора :D
  • #7
    14 rate up comment 8 rate down comment
    do FenIX ( преди 5 години )
    Благодарение на кого,нисан имат толкова висока стойнист? Виждам,че добре работиш с ГУУГЛЕ,прочети за задълженията на нисан преди да ги купи рено.Голям плюс за нисан,че се продават в Америка,затова са толкова скъп бранд.