IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и Nissan се разбраха как ще заменят Гон

Изпълнителният директор на Mitsubishi също се включва в управлението

Renault и Nissan се разбраха как ще заменят Гон

Изпълнителните директори на Renault, Nissan и Mitsubishi Motors заедно ще ръководят алианса, като ще си поделят задълженията на арестувания Карлос Гон. Това стана ясно сред срещата между тримата топ-мениджъри, проведена в Амстердам.

Renault и Nissan се разбраха как ще заменят Гон

Идеята на Renault беше вторият човек в компанията – Тиери Болоре, който зае временно мястото на Гон като изпълнителен директор, да поеме и неговите функции начело на алианса. В Nissan обаче не са съгласни на подобно действие, като искат да сложат край на контрола на френския производител.

Съгласно споразумение от 2002 г., алиансът се председателства от главния изпълнителен директор на Renault – позиция, която още се заеме от Гон. Причината е, че французите притежават 43% от Nissan, което им дава право на глас при взимане на решение. И според вътрешния правилник именно Renault трябва да назначи изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите. В същото време японците имат едва 15%, които се без право на глас, но могат да изберат заместник-председателя на Съвета на директорите.

В крайна сметка тримита шефове – Тиери Болоре (Renault), Хирото Саикава (Nissan) и Осаму Масуко (Mitsubishi) са се договорили да не се правят промени в капиталовата структура на концерна, както и в неговото управление. Тримата ще работят в една и също посока, като основната им идея е алиансът да продължи да функционира нормално.

Самата среща е продължила малко повече от час, като на нея също така са били обсъдени операциите на алианса в сферата на мобилността, регионалното развитие, научно-изследователската дейност и бизнеса в Русия.
 

Тагове: nissan renault
0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 7 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Глупости. Нисан в момента по всички показатели е много по-напред от Рено. За 2017 Нисан е в топ 100 на най-скъпите брандове на 48-о място оценен на 11,5 милиарда долара. За сравнение Тесла са на 98 място с оценка 4 млрд а Рено ги няма в топ 100. Тоест оценката им е под 4 млрд. Нисан няма как да купят акции ако Рено не ги продадат а те не са луди да го направят ;)
  • #5
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Щот нямат с кво.Мицубиши доскоро бяха във фалит също.Няма да прескочат трапа сами.Дори гигант като Тойота се говори че го крепят яко да не даде фира.
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    ddsz ( преди 5 години )
    Нисан бяха купени когато нямаха 5 лв. за нищо, сега имат защото някой им показа как да имат!!! Налапаха се и си вирнаха носа, като са толко отворени, защо не почнат изкупуване на акциите си притежание на Рено :)))
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Трябва да си ненормален да твърдиш че япония може да пречупи Велика Сила като Франция.Мдам япония и ала икономика ама има и задлъжнялост по голяма от Американската дори а и е васал на Сащ.
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Японците само преди до преди 4-5г Боготворяха Гон защото спасил Нисан от фалит и възродил легендата GTR. Цял филм бяха направили за него. Гон даже го бяха вкарали във някакви комикси като супер герой...А сега със обвинения. Как се обръщат нещата.....
  • #1
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "...са се договорили да не се правят промени в капиталовата структура на концерна, както и в неговото управление...". Нали Нисан носеше Рено на гърба си. Ама щом така лесно клекнаха са си направили сметките, че като Рено си прибере парите и интелектуалната собственост и tutto finito.