fallback

Кои са 10-те най-популярни употребявани коли в България?

Внесените стари Porsche са колкото продадените нови Honda, Lexus и Mitsubishi, взети заедно

Кои са най-популярните марки в България? Отговорът на този въпрос е много различен, ако говорим за нови или употребявани автомобили. През първите девет месеца на годината при новите водят Dacia, Renault и Skoda - все марки с изразен акцент върху ценовите предимства. При старите обаче е тъкмо обратното. Volkswagen традиционно е най-популярната марка на пазара за употребявани автомобили в БългарияОт януари до септември в КАТ са регистрирани малко над 39 000 нови автомобила в категории М1 и N1 - и цели 207 000 употребявани. От тях съвсем малко са на възраст до 5 години (12 311), около 33 000 са между 5 и 10 години, и всичко останало е с възраст над 10 години. При втората ръка по някакъв удивителен начин съображението за цената престава да играе роля. Сред петте най-популярни марки на пазара попадат и трите германски премиум гиганта - Mercedes-Benz, Audi и BMW. В това отношение България е уникална за ЕС. Подобно съотношение може да се открие единствено в Албания и някои области на Русия. Нужни са само малко козметични процедури, за да се превърнат тези отпадъци в "перфектно състояние", "без забележки", "сядаш и караш"Само внесените над 10-годишни Mercedes, BMW и Audi са чувствително повече от целия пазар на нови автомобили у нас. Челната петица се допълва от Volkswagen, традиционния лидер в Горубляне и Дупница, и Opel.2018, регистрирани употребявани леки автомобили, по маркиVolkswagen    27141Mercedes        20062Opel                   15676Audi                   14043BMW                 13570Toyota              10455Ford                     9706Peugeot              9517Renault               6482Honda                  6061Citroen                5988Fiat                       5477Nissan                4895Mazda                 4421Hyundai             3599Данни на КАТ за януари-септември 2018Вероятно най-показателно за степента на изкривяване на автомобилния пазар в България е, че внесените употребявани Porsche от началото на годината са точно толкова (423), колкото продадените нови Honda, Lexus и Mitsubishi, взети заедно.  

Тагове: 2018
fallback
  • #7
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    Донякъде има своите преимущества да живееш под наем, например предложение за доста по-висока заплата, но в различно населено място, за германецът под наем не е особен проблем, докато със закупеното жилище (изкюлчвам случаите като например да работиш в Перник и да се преместиш в Сф) си е проблем и потенциално затварята вратата на предложението. Относно Голфа, който както го разбира, и аз не разбирам защо се дават една камари пари ама... Аз също смятам, че сме умна нация, но байганьовщината ни уби
  • #6
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Мдам... но тия 10 годишен мерцедес продължава да е по-евтин от нова Шкода! А комфорта му все още е Х2! Ако драгия *** в парламента иска да се промени картинката трябва да отпусне субсидии за нов автомобил, както на много места направиха - едни 5-6 хил лева + моите спестявания са добра първа вноска после лизинга става лесен. Иначе в 8-10 год мерцедес за 15 хил има повече кола отколкото в Шкода Фабия за 25 хил! И избора не е комплексарски а прагматичен!
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да на пръв поглед собствено жилище и мерцедес звучи внушително. Но като се влгедаш панелка в люлин (често наследствена) е доста по-евтина на квадрат отколкото апартамент в който и да е голям квартал. И като се види че мерцедеса е за 5к евро. Дори ще те съжалява западняка
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Комплаксарщина (незрялост). Това са масата българи, ***.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ориенталщина.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Уникална статия. Браво! Само внесените стари Мерцедес и Ауди правят колкото всички нови коли продадени в България. Сравнението с Албания и Русия е много показателно. Или българите са по-умни от всички останали или ... кой знае. 450 стари Поршета!?! Хахаха. На това само пръскалките му да се развалят и собственика е 500 лв. назад ;)))
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ама не бедни сме. Нямаме пари за данъци но пък караме луксозни коли с много коне.На кратко "на гол тумбак чифте пищови".
fallback
Последни