IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Duster също получи двигател на Daimler

Бестселърът на Dacia ще се предлага с 1,3-литров бензинов турбомотор

Duster също получи двигател на Daimler

Най-популярният модел на Dacia – кросоувърът Duster, получи нов 1,3-литров бензинов турбомотор, разработен съвместно от алианса Renault-Nissan и концерна Daimler.

Duster също получи двигател на Daimler

Новият агрегат вече се поставя на няколко модела – микрована Renault Scenic, кросоувъра Renault Kadjar и Mercedes-Benz А-Class. Само преди няколко дни Nissan обяви, че двигатeлят ще се поставя и на най-популярния автомобил на марката в Европа – кросоувъра Qashqai.

Duster също получи двигател на Daimler

При Duster новият мотор ще бъде достъпен в два варианта на мощност – 130 к.с. и 240 Нм, както и с 150 к.с. и 250 Нм въртящ момент. Агрегатът от серията TCe има алуминиев блок, система за директно впръскване на гориво и филтър за твърди частици.

Версиите с предно предаване с новия двигател ще се предлагат на пазара в Европа още в края на октомври, докато тези със задвижване на четирите колела ще бъдат достъпни едва в средата на 2019 г.

Duster също получи двигател на Daimler

Освен новия мотор, разработен със съвместните усили на инженерите на Renault и Mercedes-Benz, бестселър на румънската марка е получи обновена мултимедийна система MedisNav Evolution, която поддържа сервизите AppleCarPlay и AndroidAuto. Системата ще позволява на шофьора да изолзва и външни приложения, като месинджърът WhatsApp и аудиосервиза Spotify.

Снимки: Carscoops
 

Тагове: dacia duster daimler 1 3 tce
0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 7 rate down comment
    fa ( преди 5 години )
    Следващите мега обединения на автомобилопроизводители ще са:Групата Рено-Нисан-Мицубиши с Даймлер и групата Фолксваген с Форд.