IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Duster също получи двигател на Daimler

Бестселърът на Dacia ще се предлага с 1,3-литров бензинов турбомотор

Duster също получи двигател на Daimler

Най-популярният модел на Dacia – кросоувърът Duster, получи нов 1,3-литров бензинов турбомотор, разработен съвместно от алианса Renault-Nissan и концерна Daimler.

Duster също получи двигател на Daimler

Новият агрегат вече се поставя на няколко модела – микрована Renault Scenic, кросоувъра Renault Kadjar и Mercedes-Benz А-Class. Само преди няколко дни Nissan обяви, че двигатeлят ще се поставя и на най-популярния автомобил на марката в Европа – кросоувъра Qashqai.

Duster също получи двигател на Daimler

При Duster новият мотор ще бъде достъпен в два варианта на мощност – 130 к.с. и 240 Нм, както и с 150 к.с. и 250 Нм въртящ момент. Агрегатът от серията TCe има алуминиев блок, система за директно впръскване на гориво и филтър за твърди частици.

Версиите с предно предаване с новия двигател ще се предлагат на пазара в Европа още в края на октомври, докато тези със задвижване на четирите колела ще бъдат достъпни едва в средата на 2019 г.

Duster също получи двигател на Daimler

Освен новия мотор, разработен със съвместните усили на инженерите на Renault и Mercedes-Benz, бестселър на румънската марка е получи обновена мултимедийна система MedisNav Evolution, която поддържа сервизите AppleCarPlay и AndroidAuto. Системата ще позволява на шофьора да изолзва и външни приложения, като месинджърът WhatsApp и аудиосервиза Spotify.

Снимки: Carscoops
 

Тагове: dacia duster daimler 1 3 tce
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 5 години )
    рено-дилърчитата яко са се възпалили! па си и верват )))))))))))))
  • #10
    1 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    С този миксер за двигател посещението в сервиза е гарантирано.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Отговор до: фактЗа Рено ще се глобяват в Испания.
  • #8
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    това е толкова мотор на Даймлер, колкото и заДръстера е кола!
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    факт ( преди 5 години )
    Когато става дума , че Мерцедес ще слага този двигател , казват , че бил от Рено , а когато ще се слага на Рено , пишат , че бил от Мерцедес - пълна шизофрения ! Всъщност това е съвместна разработка , сглобките за Мерцедес в Германия , а за Рено някъде другаде , те това е разликата .
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    А-класата се продава основно във Франция и е нормално такова коопериране, още повече, че се атакува и Китай. Просто трябва евтин и сносен двг.
  • #5
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Увреденият от каране на рендета се е активизирал да цъка минуси. Имаме си ваг фенче и ренде фенче. И двамата са тотално увредени. Имам чувството, че един х0й ги е правил двамата. Правил ги у обаче не където трябва. Правени са в задния двор и затова сега са с такъв кафяв отенък и миришат на ла.но.Цъкай, цъкай...
  • #4
    10 rate up comment 21 rate down comment
    Англофоб ( преди 5 години )
    Ха-ха.Двигателя от чистачките на Мерцедес са го сложили да задвижва Дачия.Няма да ускорява добре.
  • #3
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Англофил ( преди 5 години )
    Никакво Рено-Нисан-мирцйедес.Мирцйедес са купени от китайците.скоро и цела германия.Да го дух.т немчугите.
  • #2
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вчера имаше статия, че разработката на двигателя е на Даймлер-Нисан, а днес пишете за Рено?!?!?Кое е вярното?В западни медии чета за Нисан и Мерцедес. Рено не се споменава, което е добре. Франсетата, колкото по-малко пипат, толкова по-добре е за надеждността на техниката. Притеснителното в случая е за немската премиум марка, която ползва шасита, трансмисии и двигатели каквито се слагат в Дачия. Значи или Дачия става премиум или МБ стават бюджетна марка по качество на материалите. Май второто.