IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият хечбек на Volkswagen излиза с 3 вида батерии

Най-слабата версия на модела от семейството I.D. ще струва 45 000 долара

Електрическият хечбек на Volkswagen излиза с 3 вида батерии

Първият модел от новото семейство електромобили на копанията Volkswagen - I.D. hatchback, ще се предлага с три различни по капацитет батерии.

Volkswagen I.D. hatchback ще бъде достъпен с три различни батерии

Според информацията на Auto Express, електрическият модел, чието име към момента е Neo, ще бъде достъпен за клиенти с различен бюджет. Пред изданието директорът на електрическата програма на Volkswagen - Кристиан Цингер, разкрива, че най-достъпната версия на модела, ще може да изминава 330 км (според новия стандарт WLTP) с едно зареждане.

Очаква се базовият модел да разполага с батерия с капацитет 49 кВт/ч, като неговата цена ще бъде в рамките на 45 000 щатски долара. Следващите две модификации на I,D. hatchback ще изминават съответно 450 и 600 км с едно зареждане, като засега няма информация за мощността на техните акумулатори.

Цингер допълва, че електрическият хечбек ще бъде първият автомобил на Volkswagen, който постояно ще бъде свързан с интернет. Целта е собствениците на машината да могат да обновяват нейния софтуер възможно най-бързо и по всяко време.

Електромобилът ще бъде произвеждан в завода в Цвикау, като появата му на пазара се очаква преди края на 2019 г. До 2021 г. Volkswagen ще предложи поне още 3 модела на ток - кросоувър, седан и миниван в ретро-стил.

Снимка: Volkswagen

0 от 500