IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Учени: Дизелът продължава да убива

Съкращава човешкия живот с около 10 години, твърдят от MIT

Учени: Дизелът продължава да убива

"Дизелгейт" промени мнението на хора за автомобилите на "тежко" гориво, но за кратко. Учените обаче направиха проучване, което показа доста обезпокоителни резултати, които явно отново ще накарат обществото да се замисли за опасността от дизела.

Учени: Дизелът продължава да убива

От Масачузетския технологичен институт (MIT) съобщиха, че негови учени са направили проучване, според което редица автомобили показват несъответствия с екологичните стандарти. Оказва се, че не само Volkswagen е мамел потребителите с изхвърляните в атмосферата вредни вещества, чиито стойности бяха занижавани с помощта на специален софтуер.

Учените от MIT твърдят, че почти всички дизелови модели, произвеждани в момента от Volkswagen, Renault, Peugeot-Citroen, FIAT, Ford, General Motors, BMW, Daimler, Toyota и Hyundai показват едни нива на вредните емисии на стендовете, но в реални условия на пътя се оказва, че те са 16 пъти по високи.

Американците констатират, че съвременните технологии не са решили проблема с вредността на дизеловите автомобили и те продължават да убиват хората с токсини и въглероден диоксид. Според учените автомобилите с "тежко" гориво намаляват човешкия живот с около 10 г.
 

0 от 500
  • #9
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Зимата иде. Софянци ще се издушим. Популизъм в действие - бедните да имат коли и да се греят на талашит/въглища/ дрехи и гуми.Гласувайте пак за фандъкова. Тази мърмореща женица освен да дава обществените поръчки на които и е казал ББ - нищо друго не може.Поколението без шофьорски книжки си отива. Които мисли че в София трябва да има милион и половина коли просто е ***.
  • #8
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Патентовано оръжие! ( преди 5 години )
    Във ГЕРМАНИЯ едно време хитлеристите са ползвали едно много ефективно оръжие със което са убивали бързо евтино и ефективно големи групи хора.Имали са военни дизелови камиони със стоманен фургон отзад. Ауспуха на камиона има отклонение със клапа и може да пренасочва газовете вътре във фургона.Напълват фургона със група хора и докато ги закарат от точка А до точка Б всичките отзад са мъртви. Посел само исипват...Сега това го замениха с масови дизели. Хората сами се убиват и си плащат разходите
  • #7
    41 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В България положението вече е страшно! Особено в големите градове, всеки втори селандур кара дизел не знам си коя употреба.Те не че новите дизели не замърсява но старите са направо оръжия за масово поразяване. Сигурно бълват вредни емисии поне 50-100 пъти над нормата евро 6. Ама тия неща не ги мерят на годишните прегледи. Те ако наистина ги мереха в Бг поне 70% от колите трябва да бъдат спрени от движение защото са опасни.
  • #6
    27 rate up comment 7 rate down comment
    а така ( преди 5 години )
    Важното е че дизелите ще поевтинеят и населението ще взима по-изгодни кредити ,за да е гОлемо пред другите !Екология - на кой му пука !Важното е да има чалга и кюфтета !Да живее България !
  • #5
    14 rate up comment 12 rate down comment
    ГПФ ( преди 5 години )
    Бензините с директно впръскване - с 11.
  • #4
    9 rate up comment 23 rate down comment
    аз ( преди 5 години )
    закривай дизела и забранявай таратайките на газ
  • #3
    26 rate up comment 14 rate down comment
    Аха ( преди 5 години )
    А бензина с 9 г.
  • #2
    30 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А тука е пълно с дизели. Абе ... ... ...
  • #1
    28 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    това дето е публична тайна от 30 години учЕните най накрая го установили. тея да не са от БАН или от Албания