IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Учени: Дизелът продължава да убива

Съкращава човешкия живот с около 10 години, твърдят от MIT

Учени: Дизелът продължава да убива

"Дизелгейт" промени мнението на хора за автомобилите на "тежко" гориво, но за кратко. Учените обаче направиха проучване, което показа доста обезпокоителни резултати, които явно отново ще накарат обществото да се замисли за опасността от дизела.

Учени: Дизелът продължава да убива

От Масачузетския технологичен институт (MIT) съобщиха, че негови учени са направили проучване, според което редица автомобили показват несъответствия с екологичните стандарти. Оказва се, че не само Volkswagen е мамел потребителите с изхвърляните в атмосферата вредни вещества, чиито стойности бяха занижавани с помощта на специален софтуер.

Учените от MIT твърдят, че почти всички дизелови модели, произвеждани в момента от Volkswagen, Renault, Peugeot-Citroen, FIAT, Ford, General Motors, BMW, Daimler, Toyota и Hyundai показват едни нива на вредните емисии на стендовете, но в реални условия на пътя се оказва, че те са 16 пъти по високи.

Американците констатират, че съвременните технологии не са решили проблема с вредността на дизеловите автомобили и те продължават да убиват хората с токсини и въглероден диоксид. Според учените автомобилите с "тежко" гориво намаляват човешкия живот с около 10 г.
 

0 от 500
  • #19
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    MIT е най-престижния технически университет в света, щом те са го казали, значи е вярно. Факт е, че в Япония, където няма дизелови коли, всички живеят до 100 години.А във Франция където над 50% от колите са дизели средната продължителност на живота е повече от САЩ където дизеловите коли са 2-3%
  • #18
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сутрин дъни по 5 кутий цигари и 3 кафета без захар, на обяд се натъпче с дюнер XXL за вечера опраска галонка с два суджука. Дизела е вреден
  • #17
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре де вреден е ама как точно изчисли ха с колко години скъсява живота?!? Колко човека са тествани, взети ли са други вредни въздействия под внимание (алкохол, цигари) В сравнение с кого живеят 10 г по малко - с такъв изложен на бензинови пари или живеещ в гората и диша чист въздух. Поредното изследване на учЕни.
  • #16
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    MIT е най-престижния технически университет в света, щом те са го казали, значи е вярно. Факт е, че в Япония, където няма дизелови коли, всички живеят до 100 години.
  • #15
    15 rate up comment 3 rate down comment
    до петия елемент ( преди 5 години )
    Щото не е CO2 това черното, дето те души на светофара. Дизела отделя по-канцерогенни сажди и от въглищата, а серните и азотни съставки в пушека се превръщат в киселини при досег с влагата. Затова при мъгла е тази кисела задушлива миризма, която буквално ти стапя дробовете.
  • #14
    18 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    На *** не му дреме дали ще е здрав, дали ще живее добре и дълго. На него му дреме само за теникията от Швабия.
  • #13
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Американците първо си гледат интереса, съответно поне автоиндустрията им укъса и затова правят тия скандали и проучвания, не им е изгодно. Второ ако съкращаваше живота с 10г, защо тогава продължителността на живота във Франция е по голяма от тая в САЩ, като франсетата бичат само дизели??? Всеки дрънка кавото му е изгодно а офсете се връзват и стават фенове на това дето са ги излъгали.
  • #12
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Х ( преди 5 години )
    Само се чудя защо тези ученине кажат храната ,която ни се предлага колко е полезна.Има доста по-големи проблеми от колите ,които трябва да се изложат на дневен ред ,ноо.......
  • #11
    19 rate up comment 7 rate down comment
    петия елемент ( преди 5 години )
    "Американците констатират, че съвременните технологии не са решили проблема с вредността на дизеловите автомобили и те продължават да убиват хората с токсини и въглероден диоксид. Според учените автомобилите с "тежко" гориво намаляват човешкия живот с около 10 г." и защо точно те споменават въглеродния диоксид след като 4 литрова американска бензинка изхвърля 3-4 пъти повече от двулитров дизел???
  • #10
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За това забрана на дизела и минаване на бензин с газова уредба, а за заможните преференции за електромобили.