IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Lexus: Електромобилите още са далеч от истината

Според Йошихиро Сава, колите на ток не са готови за масовите пазари

Шефът на Lexus: Електромобилите още са далеч от истината

Електрическите автомобили все още не са готови за масовите пазари, а тяхното влияние върху околната среда не е изучено напълно. Това обяви президентът на японската компания Lexus – Йошихиро Сава, през Autocar.

Шефът на Lexus: Електромобилите още са далеч от истината

Босът на производителя за премиум-автомобили допълни, че в Lexus усилено се работи върху развитието на всички видове силови агретаjи, включително и електрически мотори и батерии. Компанията обаче няма да пусне модел на ток, докато окончателно не станат ясни предимствата за клиентите на този тип автомобили, както и приемуществата им за екологията.

„Чистите електромобили към момента изискват прекалено много време за зареждане. В същото време процесът по производството на батерии нанася сериозни вреди на околната среща. Трябва да се отчете и бъдещата им преработка, която също не е безвредна. Това е много по-сложен процес, отколкото всички ни обясняват. Трябва да бъдем честни и открити към случващото се с електромобилите, а не да заблуждаваме хората”, обясни Сава.

Според шефа на Lexus, най-доброто решение към момента не са само електромоторите. Трябва внимателно да се прегледат всички варианти, в това число бензиновите двигатели и хибридите. Просто, в момента технологията за създаване на електромобили не е достатъчно напреднала и не може да даде категоричен отговор на въпросите, които вълнуват хората.

По тези причини в Lexus хвълят основни сили именно върху хибридните агрегати, които поволяват на автомобила достатъчно производителност, но в същото време икономистват гориво. Този вариант трябва да бъде преходен към преминаването от двигатели с вътрешно горене към електромотори.

Снимка: Lexus

Тагове: lexus
0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    много правилно го казахте по долните!когато немците го говореха това ги плуеха жълтите фенчета сега е чистата истина !заблудени жълти фенчета !
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Трябва да се направи изцяло нова транспортна инфраструктура в градовете така че да нямаш нужда от какъвто и да е автомобил в града (електрически или не). Електромобилите по никакъв начин не решават проблема със задръстванията. Оставяш си колата на някакъв закрит паркинг в края на града, и в града се придвижваш например чрез някакви левитиращи капсули вървящи в тунели.
  • #3
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аааа ама като немец це изкаже тка скептично, немците са изостанали. Ама сега какво? Нали лексус били много модерни и напредничави?
  • #2
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Истина ( преди 5 години )
    един да им го каже в лицето!
  • #1
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чистите електромобили към момента изискват прекалено много време за зареждане. В същото време процесът по производството на батерии нанася сериозни вреди на околната среща. Трябва да се отчете и бъдещата им преработка, която също не е безвредна. Това е много по-сложен процес, отколкото всички ни обясняват. Трябва да бъдем честни и открити към случващото се с електромобилите, а не да заблуждаваме хората...