IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Причината са митата на Тръмп върху вносните автомобили

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Алиансът на автомобилните производители, който обединява американски и чуждестранни компании, смята, че въведените от президента Доналд Тръмп 25-процентови отбранителни мита за внос на коли в САЩ ще засегне американските потребители, което ще доведе до увеличение цените на дребно на продаваните в страната коли. Алиансът изрази това свое опасение в писмо, изпратено до американското министерство на търговията.

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Според изчисленията на производителите продажната цена на автомобилите в САЩ ще нарасне средно с 5800 долара. Компаниите смятат, че това ще бъде равносилно на увеличение на данъчната тежест с 45 млрд. долара. "Въвеждането на нови тарифи ще доведе до увеличение на разходите, което ще повлияе върху ръста на производствените разходи и вследствие на това ще доведе до спад в продажбите и съкращения на работни места", се отбелязва също така в писмото на алианса.

Миналия понеделник рейтинговата агенция Moody's предупреди, че въвеждането на планираните тарифи от 25% за вносните автомобили в САЩ "ще има отрицателно въздействие върху всеки сегмент на индустрия: производители, доставчици, дилъри и др. Автомобилните компании ще трябва да поемат нарастващите разходи за защита на продажбите, което ще удари по рентабилността и ще увеличи цените, което, в крайна сметка, ще засегне потребителите".

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 15 rate down comment
    Кольо ( преди 5 години )
    Истината е,че цял свят се храни от печатницата за пари Америка,не от Китай!
  • #7
    17 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    И най-големия автогол за Тръмп в случая е че Китай обяви, че ще намали митата за чуждите коли от 25 на 10-15%. Ако обаче САЩ въведат обявените мита Китай отново ще вдигнат митата за американските коли. Така на най-големия пазар в света САЩ няма да имат шанс срещу колите от Европа и Япония за които митата ще останат по-ниски.
  • #6
    28 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX do Пазарна ико ( преди 5 години )
    Пич свери си данните. Най-големия пазар за автомобили е Китай. За 2017 там са продадени 28,6 млн коли а в САЩ почти 2 пъти по-малко 17,2 млн. Западна Европа 16,2 млн. Потенциала на Китай е много по-голям от този на САЩ и продажбите бележат ръст с 2% а в САЩ спад с близо 2%. В САЩ има много заводи които освен за месния пазар изнасят и за Китай. Сега американците работещи в тях може да се окажат без работа защото Китай наложи реципрочни мерки за стоките от САЩ.
  • #5
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Факт!-Великии ( преди 5 години )
    Супер ще карат Линкълни и Кадилаци.Немските коптори аут.
  • #4
    18 rate up comment 7 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Доналд е типичен популист който иска с тия мита иска да увеличи приходите в хазната без да вдига данъците и уж да засили родната икономика. Накрая обаче ще се окаже че сам си е прострелял крака. ЕС и Китай наложиха реципрочни мерки. Прилича ми на Хитлер по време на ВСВ когато се бие срещу всички а такава битка няма как се спечели. Още повече много скоро Китай ще измести САЩ като 1 икономика и Тръмп ще ускори този процес.
  • #3
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    мале сега шефовете на Форд, ГМ и другите американски заводи за вторични суровини се давят в шампанско. Жалко че гласоподавателите на клоуна няма да усетят увеличението - те не карат чуждестранни коли а тръкове родно производство.
  • #2
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Пазарна икономика ( преди 5 години )
    Ще поскъват, грънци-Янките няма да купуват,ще си купуват техните марки ,както си беше едно време - това е и целта на Тръмп да съживи тяхната си Индустрия,нека да познаем дали ще успее!Ако европейците искат да продават в Щатите ще трябва да свикнат с по-малка печалба,пазара ще ги принуди, а и са наляли милиарди в заводи в Щатите,пък ако искат!Тук трябва да отбележим че Тръмп и съветниците му добре умериха десетката,така се пълни бюджет!Силата на Американския Пазар-всеки иска да продава там защото се купува,големи консуматори са Янките - с пари!После Японците и Корейците,че и Китайците-искаш да продаваш в Америка.ще си платиш гяволъка,като не пускат Американските стоки на техните пазари без яки мита,защо се жалват!Няма как немски автомобил да е по-евтин в Щатите отколкото в Европа.така беше досега,мача свърши,лигавщините на Обама свършиха,пазарна икономика бейби,и икономическа война щом трябва, не може да сучеш от Американските пазари милиарди,произвеждайки с евтин Руски газ,ще трябва да дадеш!
  • #1
    5 rate up comment 21 rate down comment
    xccbxcb ( преди 5 години )
    Не ги мислете, чичо Дончо им намали данъците, така че хората няма да го усетят.