IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Причината са митата на Тръмп върху вносните автомобили

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Алиансът на автомобилните производители, който обединява американски и чуждестранни компании, смята, че въведените от президента Доналд Тръмп 25-процентови отбранителни мита за внос на коли в САЩ ще засегне американските потребители, което ще доведе до увеличение цените на дребно на продаваните в страната коли. Алиансът изрази това свое опасение в писмо, изпратено до американското министерство на търговията.

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Според изчисленията на производителите продажната цена на автомобилите в САЩ ще нарасне средно с 5800 долара. Компаниите смятат, че това ще бъде равносилно на увеличение на данъчната тежест с 45 млрд. долара. "Въвеждането на нови тарифи ще доведе до увеличение на разходите, което ще повлияе върху ръста на производствените разходи и вследствие на това ще доведе до спад в продажбите и съкращения на работни места", се отбелязва също така в писмото на алианса.

Миналия понеделник рейтинговата агенция Moody's предупреди, че въвеждането на планираните тарифи от 25% за вносните автомобили в САЩ "ще има отрицателно въздействие върху всеки сегмент на индустрия: производители, доставчици, дилъри и др. Автомобилните компании ще трябва да поемат нарастващите разходи за защита на продажбите, което ще удари по рентабилността и ще увеличи цените, което, в крайна сметка, ще засегне потребителите".

0 от 500
 • #31
  1 rate up comment 2 rate down comment
  бъчваря ( преди 1 година )
  ...От там нататък следва инфлация и игрички с доалра. Еврейчетата пак ще спечелят за 1-2 години, пък ние, българчетата,10 години ще сме си в новата криза. Тоя път автомобилна, а не строителна.
 • #30
  1 rate up comment 2 rate down comment
  бъчваря ( преди 1 година )
  ... то в един момент моите автомобили ще се търсят като топъл хляб, а другите не. Аз няма да мога да произведа и ще вдигна цената, щото къде къде по-лесно е да сложа 30% надценка вместо 5%, нали? Иначе просто в пазара зейва дупка. Такива дупки имаше по време на комунизма, ама в Щатите...разсмяйте ме. Няма да има никакви дупки и просто цените на американските автомобили ще скочат толкова, колкто трябва за добра продажба.
 • #29
  2 rate up comment 2 rate down comment
  бчъваря ( преди 1 година )
  Е, тука много от вас са доста заблудени. Още осемдесетте години на миналия век четох в едно американско списание, че американеца не купува американски коли, а нещо от рода на Тойота. Голям анализ беше. Вие сега разбирачи, се опитвате да ни втълпите, че американеца купувал американски коли. Не, никога не е купувал и поне от 35 години не иска да купува! И Тръмп няма да го накара да купува. Причината е проста. Ако аз продавам 5 американски автомобила, а ти 10 европейски...
 • #28
  3 rate up comment 1 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Ти купи ли? Ако не си тегли заем и купувай че ще стават все по скъпи и ще изпуснеш гювеча ;)
 • #27
  4 rate up comment 0 rate down comment
  zoom-zoom ( преди 1 година )
  просто иска светата немска троица да си направи всички коли в щатите... знаете добре, че СУВовете на БМВ от х3 нагоре ги правят там...иначе ще струват колкото и тук в ЕС. вие ми обяснете как може след всички скандали около ТЕСЛА, днес акциите пак да поскъпнат!?
 • #26
  6 rate up comment 2 rate down comment
  none ( преди 1 година )
  Ще поскъпнат всички автомобили не само европейските. Г-н Тръмп първо вдигна митата за стомана и алуминий, което автоматично повиши цените им. Много от частите на американските коли не се произвеждат в САЩ и също са обложени с реципрочни мита. Изобщо, ситуацията с митата на г-н Тръмп показва тоталната му икономическа некомпетентност, и финално ще доведе до загуба на работни места. Вдигането на цените на колите в САЩ е като да се простреляш в задника: не е фатално, но е много болезнено ...
 • #25
  2 rate up comment 2 rate down comment
  Пазарна иикономика ( преди 1 година )
  Добре,доста сте написали,поживем-увидим!Ще видим след година-две кой ще клекне или одупи първи,Янките или Европейските мъдреци!Все си мисля,че на Чичо Сам плана ще проработи,много дупки в този Европейски Съюз!Китай бил голям пазар-да на техните си коптори-там Европейсите са обречени,научиха китайчетата да правят коливъпрос на време е Китайските Автогиганти да са защитят от вноса,после ще си продават прехвалената европейска стока(оскъпен ***)във Виетнам и Камбоджа!
 • #24
  13 rate up comment 0 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  В щатите си карат всякакви коли най вече пикапи. Има и много японски корейски. Европейските са премиуми и ги няма масово защото са им скъпи
 • #23
  2 rate up comment 1 rate down comment
  Фолк с японски ваген ( преди 1 година )
  Еми хубаво, да карат Лади тогава.
 • #22
  7 rate up comment 4 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  в жестока заблуда сте, в америка немските коли са само по клиповете, хората там си карат американски коли