IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Причината са митата на Тръмп върху вносните автомобили

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Алиансът на автомобилните производители, който обединява американски и чуждестранни компании, смята, че въведените от президента Доналд Тръмп 25-процентови отбранителни мита за внос на коли в САЩ ще засегне американските потребители, което ще доведе до увеличение цените на дребно на продаваните в страната коли. Алиансът изрази това свое опасение в писмо, изпратено до американското министерство на търговията.

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Според изчисленията на производителите продажната цена на автомобилите в САЩ ще нарасне средно с 5800 долара. Компаниите смятат, че това ще бъде равносилно на увеличение на данъчната тежест с 45 млрд. долара. "Въвеждането на нови тарифи ще доведе до увеличение на разходите, което ще повлияе върху ръста на производствените разходи и вследствие на това ще доведе до спад в продажбите и съкращения на работни места", се отбелязва също така в писмото на алианса.

Миналия понеделник рейтинговата агенция Moody's предупреди, че въвеждането на планираните тарифи от 25% за вносните автомобили в САЩ "ще има отрицателно въздействие върху всеки сегмент на индустрия: производители, доставчици, дилъри и др. Автомобилните компании ще трябва да поемат нарастващите разходи за защита на продажбите, което ще удари по рентабилността и ще увеличи цените, което, в крайна сметка, ще засегне потребителите".

0 от 500