IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Причината са митата на Тръмп върху вносните автомобили

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Алиансът на автомобилните производители, който обединява американски и чуждестранни компании, смята, че въведените от президента Доналд Тръмп 25-процентови отбранителни мита за внос на коли в САЩ ще засегне американските потребители, което ще доведе до увеличение цените на дребно на продаваните в страната коли. Алиансът изрази това свое опасение в писмо, изпратено до американското министерство на търговията.

Колите в САЩ поскъпват с 5800 долара

Според изчисленията на производителите продажната цена на автомобилите в САЩ ще нарасне средно с 5800 долара. Компаниите смятат, че това ще бъде равносилно на увеличение на данъчната тежест с 45 млрд. долара. "Въвеждането на нови тарифи ще доведе до увеличение на разходите, което ще повлияе върху ръста на производствените разходи и вследствие на това ще доведе до спад в продажбите и съкращения на работни места", се отбелязва също така в писмото на алианса.

Миналия понеделник рейтинговата агенция Moody's предупреди, че въвеждането на планираните тарифи от 25% за вносните автомобили в САЩ "ще има отрицателно въздействие върху всеки сегмент на индустрия: производители, доставчици, дилъри и др. Автомобилните компании ще трябва да поемат нарастващите разходи за защита на продажбите, което ще удари по рентабилността и ще увеличи цените, което, в крайна сметка, ще засегне потребителите".

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Алоу от зона Б5 сме се ентелегенция
  • #17
    10 rate up comment 1 rate down comment
    стига ревали ( преди 5 години )
    Стига сравнявахте немските premiumи с масови американски марки като Буик и GMC. Определено янките имат на какво да стъпят за да догонят и особено традиции. Да не говорим за цените, в днешно време за 100 000лв дори не се доближаваш до топ моделите на БМВ, Ауди и тн.Лично аз искам да видя равен старт за всички и в Европа да отпаднат митата за японско и американско.
  • #16
    8 rate up comment 3 rate down comment
    както викаше дедо ми ( преди 5 години )
    волът (тръмп) рие с копито, ама все на гърба му пада калта!
  • #15
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Щом американец лично ми каза че между Киа и БМВ няма разлика чудя се на кой ли да вярвам за американците на американец или на някой от Зона Б5 който чул някой си чиито братовчед гледал американски филм
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    женските полови органи се свързват обикновено със знака на рено и по женски неадекватните реакции - като тия на Факт!-а например.
  • #13
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    женски полови органи, определят ги като 4 типа. -Тип-1 Хонда, непретенциозна, но върши работа, -Тип-2 Линкълн, по-добре от Хондата, но не е Мерцедес, -3-ти тип Кадилак, много е добре вози добре, но не е най-доброто. -4-ти тип Мерцедес, вози страхотно, мирише страхотно, изглежда страхотно, но иска поддръжка, иска да я пастираш, да я лъскаш и постоянно да я следиш, за да не ти е отмъкне някой друг. Нищо особенно, но показва вижданията на американците относно колите. И кое за тях е най-доб
  • #12
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Американеца обичал немски ко.тори.Ахаха стига приказва глупости ти по-далеч от квартала си не си мърдал.Тва че в българия немското е в култ никъде не е така ама никъде.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В крайна сметка хората ще плащат повече. Честито, умници!
  • #10
    15 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Кольо я кажи някаква американска стока която си си купил наскоро и си помисли колко китайски стоки си напазарувал. Дори телефона на който пишеш 99,9% е направен в Китай независимо дали е Аpple или Samsung.
  • #9
    14 rate up comment 5 rate down comment
    zoom in ( преди 5 години )
    До тоя дето се пише "Пазарна икономика". Да ти споделя един принцип на пазарната икономика - високите мита на вносни коли, ще свият продажбите им до степен, че ще превърнат местните марки практически в монополисти. Да не мислиш, че монополистите ще си държат цените ниски. Бяха им ниски, защото трябваше да се конглокират с европейски и японски, които са по-качествени. Сега ще вдигнат и те с едни 2000 доларес. Иначе, ако не от тях, от кой друг вече ще могат да си купят реднековете.