IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп тръгва на война с луксозните германските коли

САЩ внасят автомобили за 37 милиарда евро от Европа

Тръмп тръгва на война с луксозните германските коли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил на френския си колега Еманюел Макрон, че планира да спре достъпа на германските производители на луксозни автомобили до американския пазар. Информацията е на германското списание Wirtshaftswoche.

Тръмп на война с германските коли

Изданието цитира няколко анонимни европейски и американски дипломати и допълва, че Тръмп е обяснил на Макрон през април, че няма да се отказва от търговската си политика, която ще засегне Mercedes и компания.

По-рано този месец администрацията на Тръмп започна разследване дали вноса на автомобили в Щатите уврежда интереса на местните производители. Това може да доведе до въвеждането на мита в размер на 25%, каквито Щатите вече въведоха за стоманата и алуминия.

Ако тези мита станат факт, германските компании няма да имат изгода да предлагат луксозните си автомобили в Щатите, а това може да им донесе около 4,5 милиарда евро „свръхтовар” върху цените.

Германските компании контролират 90% от пазара на луксозни автомобили в Щатите, като BMW контролира и Rolls-Royce и Mini, другите играчи са Mercedes и VW Group с марките си Bentley, Bugatti, Porsche и Audi. В рамките на Европейския съюз Германия е най-големият износител на автомобили за САЩ.

Миналата година износът на автомобили от ЕС за САЩ е оценен на 37 милиарда евро, а вносът от Щатите на коли в Европа се равнява на 6,2 милиарда евро. Миналата година германските компании са произвели 804 000 коли в заводите си в Щатите и са изнесли още 657 000 от Германия към САЩ.

Тагове: bmw audi mercedes porsche
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Фухимори ( преди 5 години )
    ..съмнително ми е дали има меки китки политици обаче да имат топпки да действат по тая схема.
  • #4
    30 rate up comment 8 rate down comment
    Фухимори ( преди 5 години )
    Това трябваше да стане за да се опомни тая джендърска Европа че САЩ само си гледат интереса.Зяпнали са като слабоумни еуро-гейските политици.На първо място сега трябва Тесличката да напусне Европа на мига.Аут.Има достатъчно електро за който иска.И спиране на сървърите осигуряващи нет .No connection!За тая бангия.А да видим кой ше риве..после следва премахването на ядрените бази от територията на ЕУ.За чиййй са сащ ядрен арсенал...да се бият комшии с комшии..Сащ като иска нека бомби еднолично .
  • #3
    24 rate up comment 1 rate down comment
    д-р Исня ( преди 5 години )
    Просто ще увеличат производството в САЩ. Не вярвам произведени там Мерцедеси да плащат мито след като не пресичат граници! Great Wall в ловеч с мита ли са били?
  • #2
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Само Ким Чен Ун ще го оправи тоя клоун.
  • #1
    39 rate up comment 1 rate down comment
    olo ( преди 5 години )
    Износа на американски интерес уврежда интереса на целия свят.