IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп тръгва на война с луксозните германските коли

САЩ внасят автомобили за 37 милиарда евро от Европа

Тръмп тръгва на война с луксозните германските коли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил на френския си колега Еманюел Макрон, че планира да спре достъпа на германските производители на луксозни автомобили до американския пазар. Информацията е на германското списание Wirtshaftswoche.

Тръмп на война с германските коли

Изданието цитира няколко анонимни европейски и американски дипломати и допълва, че Тръмп е обяснил на Макрон през април, че няма да се отказва от търговската си политика, която ще засегне Mercedes и компания.

По-рано този месец администрацията на Тръмп започна разследване дали вноса на автомобили в Щатите уврежда интереса на местните производители. Това може да доведе до въвеждането на мита в размер на 25%, каквито Щатите вече въведоха за стоманата и алуминия.

Ако тези мита станат факт, германските компании няма да имат изгода да предлагат луксозните си автомобили в Щатите, а това може да им донесе около 4,5 милиарда евро „свръхтовар” върху цените.

Германските компании контролират 90% от пазара на луксозни автомобили в Щатите, като BMW контролира и Rolls-Royce и Mini, другите играчи са Mercedes и VW Group с марките си Bentley, Bugatti, Porsche и Audi. В рамките на Европейския съюз Германия е най-големият износител на автомобили за САЩ.

Миналата година износът на автомобили от ЕС за САЩ е оценен на 37 милиарда евро, а вносът от Щатите на коли в Европа се равнява на 6,2 милиарда евро. Миналата година германските компании са произвели 804 000 коли в заводите си в Щатите и са изнесли още 657 000 от Германия към САЩ.

Тагове: bmw audi mercedes porsche
0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 5 години )
    Ерудирани българи по път и над път в БГ.Един знае текста на "Шушана",друг чалгата по стихове на Вапцаров/50 процента от вас не знаят кой е/,друга,че столицата на Париж е Конго!
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    doc ( преди 5 години )
    някой
  • #23
    5 rate up comment 8 rate down comment
    doc ( преди 5 години )
    Брутен вътрешен продукт:САЩ-18 500 000 000,целия ЕС-16 500 000 000!На някоя да не му е ясно?Като отидите три пъти като мен до Щатите друга песен ще запеете!
  • #22
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Кой е тоя Айнщайн бе чичи сещам се за един Айнщайн учен физик ЕВРЕЙН който сам се отказва на два пъти от немското си гражданство първият път щот не може да ги трае вторият защото е щял да копа в кон.лагер!
  • #21
    11 rate up comment 3 rate down comment
    до doc ( преди 5 години )
    А какво ще кажеш за добре ерудиран българин, който от 12 години живее в Америка и казва, че наистина 9 от 10 американеца са доста по-неграмотни и некадърни от българите!Значи тука са посерковците, пък ти си най-великият, но с 20 лева в джоба, така ли?Излагаш се!
  • #20
    5 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    "Нали съм ги написал Кадилак Инфинити Генезис Линкълн.Аре да не се повтаряме!Все пак!"Нищо не написа, пробвай отново!А на мен не ми пречи да ти повторя - НЯМАТ аналози!
  • #19
    8 rate up comment 13 rate down comment
    doc ( преди 5 години )
    Истината е ,че като кихне САЩ целия свят хваща грип!Винаги ми е било смешно как тукашните *** с два лева в джоба подценяват интелекта на американците.
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Ще е много интересно, докъде ще стигне това репчене. Срещу японците не казва нищо и явно стремежа е да ни контролира. Европа обаче ще започне да формира свой защитен блок и е твърде вероятно Русия да се включи.
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Хм ( преди 5 години )
    Половината хора не четат статията, но коментират. Хайде сега, прочетете още веднъж всичко, ама бавно. И тогава пишете.
  • #16
    6 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "На първо място сега трябва Тесличката да напусне Европа на мига"Европейските Тесли се сглобяват в Европа. Мъск дори има планове да направи завод за батерии тук. А иначе батерията се произвежда от японци. 90% от поточните линиии и роботите, които сглобяват Теслите са германски.