IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск призна, че масовият Model 3 ще фалира Tesla

Компанията потвърди и за проблема със спирачките, щяла да го оправя със софтуерен ъпдейт

Мъск призна, че масовият Model 3 ще фалира Tesla

Само преди дни шефът на Tesla Motors – Илон Мъск, разкри предстоящото излизане на Model 3 във версия със задвижване на четирите колела и на специална модифидация Performance. До момента обаче обявеният „масов вариант” на цена от 35 000 долара все още не е представен, като Мъск разкри защо се случва това.

Мъск призна, че масовият Model 3 ще фалира Tesla

В своя блог в Twitter предприемачът откровено призна, че компанията му просто не може да си позволи да произвежда евтини модификации на Model 3. Това просто ще доведе до фалит и за да бъде избегнат той, Tesla трябва да достигне определени обеми на производство – поне 5000 автомобила на седмица. Нещо повече – тези нива трябва да се поддържат поне 6 месеца.

В компанията планират да достигнат подобен обем през юни, въпреки че първоначално този срок беше края на 2017 г. Това означава, че производството на масовата Tesla (тази на цена от 35 000 долара) вероятно ще стартира не по-рано от началото на 2019 г.

Очаква се базовият вариант на най-евтиния модел на марката да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, а пробегът с едно зареждане да бъде около 340 км.

Междувременно Мъск призна и за проблема със спирачките на вече произведените бройки, констатиран от Consumer Reports. В тестовете си най-влиятелното американско издание за потребителски съвети установи, че Model 3 се нуждае от най-дългото разстояние в своя клас, за да спре напълно от скорост 100 км/ч, и всъщност спира по-зле дори от огромния пикап Ford F-150.

Мъск призна, че има такъв проблем и в компанията знаят за него. Планът е да го оправят с нов ъпдейт на софтуера, уточни предприемачът.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ъпдейт ???Тва телефон ли е ? То човек да се откаже да кара кола направо.
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Мда ( преди 5 години )
    Имаме си нов Остап Бендер-високотехнологичен и с голям размах!Само че краят ще е същият...Да му мислят акционерите и данъкоплатците.Впрочем китайците вече изкараха ел.автомобил с 300км пробег за 9000евро.
  • #2
    23 rate up comment 7 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    "Планът е да го оправят с нов ъпдейт на софтуера, уточни предприемачът."Е това най ме плаши във всички нови коли - оправянето на критични неща със софтуерен упдейт.
  • #1
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Жоро Дизела ( преди 5 години )
    Хахахахаха маските почнаха да падат. От тези 400.000 сигурно поне 70% са се надявали, че ще получат модел 3 за 35000$ минус 7500$ субсидия, която скоро ще изтече. Демек от 400000 поръчки ако останат половината ще е успех за Тесла. Фалита е неизбежен, сложил съм пари на него януари 2020 ми изтичат опциите.