IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen започна тестове на новия Golf

Осмото поколение на модела ще отслабне с около 70 кг.

Volkswagen започна тестове на новия Golf

Германският производител Volkswagen стартира изпитания на осмото поколение на най-популярния си модел Golf. Първи снимки на тестови прототип на модела се появиха в редица европейски автомобилни издания.

Volkswagen започна тестове на новия Golf

На фотографиите се вижда „муле”, при което агрегатите на новия модел се изпробват в конструкцията на сегашното поколение. Според информациите, дизайнът на новия Golf ще използва елементи от лифтбека Arteon и кросоувъра Touareg, а също така и от прототипа Golf GTE Sport, представен през 2015 г.

Volkswagen започна тестове на новия Golf

В салона на автомобила ще вижда селектор на трансмисията, взаимстван именно от новия Touareg, а също така и няколко големи дисплея. Очаква се осмият Golf, подобно на по-малкото си „братче” Polo, да получи изцяло цифров приборен панел.

Volkswagen започна тестове на новия Golf

В основата на Golf е модернизираната модулна платформа MQB, благодарение на която автомобилът ще отслабне с между 35 и 70 кг. в зависимост от модификацията си. Гамата мотори ще се състои от бензинов турбодвигатели, като ще се предлага и хибриден вариант.

Volkswagen започна тестове на новия Golf

Като цяло Volkswagen ще инвестира в разработката на следващото поколение на 1,8 млрд. евро. Други 3 млрд. евро ще бъдат похарчени за подготовката за серийното производство на модела.

Снимки: Evo

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #8
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хайде пак се почна. Като излезе ще се види що за птица е. То повечето дрънгели по улиците са пред разпад, но по форумите всички са с опит с най-новите автомобили.
  • #7
    12 rate up comment 14 rate down comment
    ГТИ 1 ( преди 5 години )
    Не се хабете , колеги и типове със съмнителна сексуална ориентация .Голфа винаги е бил номер едно от както е създаден първия .Класа е негов , той е основателя и диктува вси4ко .
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    до Striker ( преди 5 години )
    Мисля,че ти живееш в пещерата на хейта! А и нищо не разбираш от автомобили явно!
  • #5
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    дошоГолф винаги е бил и ще бъде кралят в своя клас
  • #4
    20 rate up comment 15 rate down comment
    French fries ( преди 5 години )
    Скучно, квадратно и без съществена промяна в дизайна от 15-20 години.Факта че толкова хора си купуват такива безлични автомобили само говори за посредствеността и простолюдието на повече хора.
  • #3
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Striker ( преди 5 години )
    "Но няма съмнения пак ще е брилянтен..."- Нещо много силно пушиш, Джони. Или си живял в пещера през последните 15 години!:))))) Светът се разви и Гоуфо остана брилянтен до 2000, 2003-та. Целия ВАГин си остана там:)Астра, 308, Меган, хее пък Фокуси, Сивик, Киа и Хуйдайове - каквото се сетиш е по-добро от швабен зи касекен, ама отдавна, брато!:)))
  • #2
    18 rate up comment 13 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    На нищо не прилича това на снимките. По всичко личи че това отново ще е най-скучно изглеждащия хечбек на пазара.
  • #1
    14 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    това на снимките е прототип в много ранна фаза на изпитания !Но няма съмнения пак ще е брилянтен !