IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е средностатистическият собственик на Bugatti?

Шефът на компанията разкрива доста любопитни факти за клиентите

Какъв е средностатистическият собственик на Bugatti?

Изпълнителният директор на Bugatti – Стефан Винкелман, разкри любопитни подробности за обичайните собственици на автомобилите на марката, които струват около 3 млн. щатски долара.

Какъв е средностатистическият собственик на Bugatti?

В интервю за Business Insider шефът на Bugatti е категоричен, че клиентите на компанията му са хора, които искат да доминират в обществото. Това са мъже от Северна Америка, Европа, Близкия Изток и Япония, чиито личен автопарк се състои средно от 30 автомобили. Те също така са собственици на няколко къщи, яхти и частни самолети.

Винкелман допълва, че компанията му вече е продала всички коли, които трябва да бъдат произведени до края на 2021 г. Става дума за хиперколата Chiron, чийто тираж, както и в случая с Veyron, е ограничен на 500 бройки.

Купето разчита на 8,0-литров W16 двигател с 4 турбокомпресора и мощност 1500 к.с. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а заради безопасността на шофьора максималната скорост е ограничена на 420 км/ч. За да се махне отраничителят, трябва допълнителен ключ, позволяващ развиване на 450 км/ч.

Снимка: Bugatti

Тагове: veyron chiron buagtti
0 от 500
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Това, че Ббугати е просто собственост на ВАГ групата не го прави Фолкщайген, не мислите ли?И аз не бих си купил ***, просто защото не виждам смисъл като цена/кеф. Фен съм на Кьонигсег, Пагани и т.н.Но то си пише - тези хора не си знаят парите!И тука бай *** почва да обяснява, че е по-добре с тези пари... я пак кажи? Още 1 къща? Още 1 самолет? Още едно Ферари или Порше? Ами човека иска нещо различно!И познайте какво прави? Купува си Бугати!
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интелигентен начин, да покажеш състояние е, да имаш милиони и да си кукпиш Тойота.Нали така ,каска празна ?
  • #2
    32 rate up comment 9 rate down comment
    До умника по-долу ( преди 6 години )
    Да със сигурност клиентите на Бугати са задължително прости!Нямам как човек със средно 30 коли, няколко вили и къщи, яхти и частен самолет да не е ***!Ти защото си много умен нямаш нищо от горе изброеното, но пък имаш завист в излишък!Изключително "глупаво" е да купиш кола, която веднага след като извадиш от магазина можеш да продадеш на двойна цена...
  • #1
    46 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стефан Винкелман - един преуспял перничанин! Евала!