IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е средностатистическият собственик на Bugatti?

Шефът на компанията разкрива доста любопитни факти за клиентите

Какъв е средностатистическият собственик на Bugatti?

Изпълнителният директор на Bugatti – Стефан Винкелман, разкри любопитни подробности за обичайните собственици на автомобилите на марката, които струват около 3 млн. щатски долара.

Какъв е средностатистическият собственик на Bugatti?

В интервю за Business Insider шефът на Bugatti е категоричен, че клиентите на компанията му са хора, които искат да доминират в обществото. Това са мъже от Северна Америка, Европа, Близкия Изток и Япония, чиито личен автопарк се състои средно от 30 автомобили. Те също така са собственици на няколко къщи, яхти и частни самолети.

Винкелман допълва, че компанията му вече е продала всички коли, които трябва да бъдат произведени до края на 2021 г. Става дума за хиперколата Chiron, чийто тираж, както и в случая с Veyron, е ограничен на 500 бройки.

Купето разчита на 8,0-литров W16 двигател с 4 турбокомпресора и мощност 1500 к.с. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а заради безопасността на шофьора максималната скорост е ограничена на 420 км/ч. За да се махне отраничителят, трябва допълнителен ключ, позволяващ развиване на 450 км/ч.

Снимка: Bugatti

Тагове: veyron chiron buagtti
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хората в БГ имат различна представа за богатите! И то е разбираемо защо, предвид цялостната обстановка от близо 30 години. А, човека от снимката е смешно да го коментирате, защото той дори не подозира за вашето съществуване! И едва ли някога ще разбере и ще се трогне или засегне от нечий коментар тук!
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***. Само тава трябва да пише в статията
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мода имат още 30 коли и дори не ми се мисли какви марки ще са. Със сигурност най-евтината ще е някое Карерас ЕС. Другото ще са Пагони Пагони и т.н.
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    нали 10 поколение милиардер смесица от роднинска днк предците му до един филантропи направили състояние от погубени човешки съдби и сривали цели държави които си правят колекция от екзотични колички
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно типичният собственик на Бугати е психопат.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    убийци по рождение
  • #8
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До умният под менКога успя да му направиш тест за интелигентност бе умньо? Боб ли хвърля, леща ли или му гледа на кафе, че ги установи нещата за които говориш?А това колко стрували костюма, часовника и боксерките му нас какво ни вълнува? Явно теб те вълнуват тези неща и за виждаш и злобееш, но понеже няма на кого да си го изкараш пишеш тук и си числиш, че с това благосъстоянието ти се подобрява.Аман от сребролюбци, материалисти и джен-дъри, като теб! Продадохте държавата за стотинки...
  • #7
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя на снимката е по ителигентен и умент от хората с последните 5 коментара които са написани и хората които ще напишат следващите 5 взети заедно. Костюма му и часовника струват повече от панлките ви дето ги обитавате.
  • #6
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Истината ( преди 6 години )
    Работих на вилата на един подобен бизнесмен, който не си знаеше парите. Швейцарец беше и си беше купил остров на Адриатическо море. Хърватски остров. Всяка сутрин се качвахме на катера, който ни откарваше на острова. Проверяваха ни с металотърсач и нямахме право да носим телефони, смартфони или фотоапарати с нас. Той нямаше Бугати, но имаше други по-скъпи и интересни коли. Почти всеки ден кацаше с хеликоптера си на острова, за да види как върви работата. Човек от друга вселена ви казвам.
  • #5
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Истината ( преди 6 години )
    Значи, това са хора от друга планета! Не, от друга вселена са дори. Няма как да им разберем мисленето и няма как да се поставим на тяхно място. Просто те мислят по съвсем различен начин, а не като нас обикновените хора.За тях 3-5 млн. са нещо, като за нас да отидем на заведение и да похарчим 30-50 лв. С тази разлика, че нашето харчене ще ни се отрази на семейният бюджет, а тяхното харчене НЕ! Дори при тях харченето ще им осигури още по-голям доход, ако решат да продадат колата след време.