IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota приключи с Avensis

Японците прекратиха производството на модела

Toyota приключи с Avensis

Компанията Toyota прекрати производството на модела си Avensis. Той се сглобяваше единствено в завода в Бърнстоун (Великобритания), но на този процес е сложен край, съобщава Autocar.

Toyota приключи с Avensis

Решението за отказа от Avensis е взето заради непрекъснато свиване на сегмента във Великобритания. През миналата година Toyta е продала с 28% по-малко бройки от модела в сравнение с 2016 – 25 300 единици. За сравнение, лидерите в класа - VW Passat и Skoda Superb, записаха съответно 183 200 и 81 400 продажби.

Toyota приключи с Avensis

Най-доброто си представяне на пазара Avensis записа през 2004 г. Тогава от модела бяха продадени 143 000 бройки. Самият модел се появи още през 1997 г. и до момента от него са излезли 3 поколения, като последното претърпя два фейслифта.

Toyota приключи с Avensis

Ръководството на Toyota все още не е рещило дали ще предложи приемник на Avensis или окончателно ще се откаже от седан от сегмент D в гамата си за Европа.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota avensis
0 от 500
  • #2
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Авенсис и Аурис по начало бяха глупаво позиционирани, да похарчиш луди пари за проектиране на модели в Европа, която си кара своето. Трябваше директо само Камри и Корола да си пуснат, и който иска да купува.
  • #1
    45 rate up comment 13 rate down comment
    Kron ( преди 6 години )
    Очакван развой. Като потребител на нова кола в този сегмент мога да кажа защо не си купих авенсис, а се спрях на други марка и модел: липса на избор от ДВГ, посредствен интериор, лош набор от екстри. Потребителите на този клас са в средната и горната части на средната класа и не се задоволяват просто с "нова кола". Пасат и супърб им предлагат много повече гъвкавост и индивидуалност в избора от екстри и ДВГ