IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota приключи с Avensis

Японците прекратиха производството на модела

Toyota приключи с Avensis

Компанията Toyota прекрати производството на модела си Avensis. Той се сглобяваше единствено в завода в Бърнстоун (Великобритания), но на този процес е сложен край, съобщава Autocar.

Toyota приключи с Avensis

Решението за отказа от Avensis е взето заради непрекъснато свиване на сегмента във Великобритания. През миналата година Toyta е продала с 28% по-малко бройки от модела в сравнение с 2016 – 25 300 единици. За сравнение, лидерите в класа - VW Passat и Skoda Superb, записаха съответно 183 200 и 81 400 продажби.

Toyota приключи с Avensis

Най-доброто си представяне на пазара Avensis записа през 2004 г. Тогава от модела бяха продадени 143 000 бройки. Самият модел се появи още през 1997 г. и до момента от него са излезли 3 поколения, като последното претърпя два фейслифта.

Toyota приключи с Avensis

Ръководството на Toyota все още не е рещило дали ще предложи приемник на Avensis или окончателно ще се откаже от седан от сегмент D в гамата си за Европа.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota avensis
0 от 500
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Стоян Башалов ( преди 4 години )
    Притежавам авенсис 07 2018 1.8 ще го карам следващите 3 години без да влагам и капка умисъл какво ще струва подръжката.. такъв е договора ...след това ще си взема по нов за следващите 3 години също от тоьота..а след това пак..... авенсис е приятен за шофиране просторен бавен скучен с елементарна изработка без особенни екстри с приятна визия за мен поне ...харесва ми за издръжливост не мога да говоря за изминалата година пропътувах 25 000 км съвсем приятно .....
  • #31
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Киро ( преди 5 години )
    Минал съм и трите поколения - последния от 2017 и мога да кажа ,че е много надежден автомобил и най вече няма нищо общо с дървената корола ,просто е проектиран от европейски дизайнери и инженери в D2 за европейци. Балансирана цена и адски корави мотори, но SUW модата въведена от късомекопишковците му подля вода. Колкото до WV - станаха най-мразените в Европа заради DSG-от и глупавите си TFSI -ки, за дизелите не коментирам - там всичко вече е описано.
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    цаца ( преди 6 години )
    авенсиса беше и си остана супер подценена кола! Имам т27 и познати с пасати и ц класи като ги возя ... ми мноо тиха, много пъргава,здрава лие ., какъв е тоя дизел!2.2 дизел 150к.с ша ме извеняват пасатите и супърбите ама освен 4х4 което предлагат другото е гола вода!
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Reader ( преди 6 години )
    Карал съм 2 поколения авенсис, колите са прлични, здрави, но бензиновите двигатели са зле. Единствено 2.2 d4d беше супер, по-добър дори от 2.0 170 коня на фолк/шкода, какъвто ползвам сега...
  • #28
    1 rate up comment 4 rate down comment
    баба гошка ( преди 6 години )
    абре аланколоутая кола е готина, както и москвича едно време...
  • #27
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе.. Гоуем си! Да не кауаш Гоуфффф?Много разбирачи в тоя сайт. Сигурно стеи тото милионери, както ги познавате нещата ;)
  • #26
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Статията започва с жестоката истина:Toyota приключи!
  • #25
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Смешко ( преди 6 години )
    Тази статия да не се окаже като предишната за Auris. Уж го спряха, а пък в Женева показаха новия модел...
  • #24
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какъв Брекзит бе, продажбите им са трагични. И в статията говорят и за пазара в самата Англия. През годините продажбите прогресивно падат в цяла Европа. Пасат се продава 7 пъти повече. Ккаъв Брекзит какви 5 лева.
  • #23
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Авторите на статията не споменават главното,а то се нариба Брекзит.След година на сглобяваните в Англия японски коли ще им ударят мита до небето.Авенсис ги спират а Аурис се мeсти във Франция при Ярисите и Тойота си решава въпроса.Наскоро бе съобщено че Рено мeсти производство на Клио извън Франция в Турция и СловениялСещате ли се защо?Ами освобождава се място за Кашкай.Британците сами се наиграха,сега и руските богаташи бягат от там и скоро ще им останат само мъглата,дъжда,калта и гордоста.