IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият VW Tiguan забелязан в центъра на София

Само няколко месеца след световната премиера на компактния SUV на Volkswagen – Tiguan, първият представител на новия модел беше забелязан в центъра на София.

Първият VW Tiguan забелязан в центъра на София

Tiguan е първият автомобил с две лица – можете да изберете между on- и offroad предница според вашите индивидуални изисквания. Затова и името му комбинира пъргавостта и характера на тигъра и гъвкавостта и увереността на игуаната. 


 


Малкият брат на Touareg e изцяло нова разработка на Фолксваген, която пренася концепцията на популярния Touareg в класа на A-SUV. Той се характеризира с компактност и икономичност, има неповторимо лайфстайл излъчване и неукротим offroad характер. Осигурява висока гъвкавост при ежедневно шофиране и суверенно поведение при преминаването през пресечени терени. Tiguan предлага най-добрия пътен комфорт в своя клас и изключително богато оборудване в три нива - Trend & Fun, Sport & Style, Track & Field. Интериорният дизайн съответно също е индивидуализиран в три линии, от които можете да избирате.

Tiguan е олицетворение на концепцията „Един автомобил за всичко”. Подходящ е както при градски условия, така и за offroad приключения. Отличава се със забележителна маневреност.

Двете различни предници са съответно с наклон от 18 и 28 градуса. Offroad-модулът предлага умела гъвкавост при преминаване през пресечени терени. С едно натискане на бутон, намиращ се в предната средна конзола, близо до скоростния лост, се активират асистиращи системи, които улесняват управлението на автомобила. Те осигуряват асистент при спускане по наклон, настройка на педала на газта, за по-прецизно дозиране, настройка на анти блокиращата система за подобряване на действието на спирачките върху неравна повърхност.

Една от най-впечатляващите технологии в новия Tiguan е системата Park Asist, която представлява комбинация от контрол на дистанцията при паркиране със заден парк-пилот и асистент за потегляне при наклон. Посредством нея автомобилът напълно автоматизирано намира подходящо място за паркиране, известява ви на мултифункционалния дисплей и извършва самостоятелно маневрата за паркиране на автомобила. Вашето участие се свежда до подаване на газ и спирачка.

Стъкленият покрив с интегриран шибидах и внушителни размери от 1.1 кв.м създава атмосфера на кабриолет в купето и ви кара да се чувствате свободни. 


 


Високата сигурност се обуславя от високата якост на каросерията, подсилена пътническа кабина и лазерни заварки и слепващи техники. Автомобилът се отличава с висока ефективност и икономичност. Двигателите са с нагнетяване и директно впръскване. Предлага се с 3 TSI двигателя със 150, 170 и 200 к.с., два дизелови мотора със 140 и 170 к.с. и един TDI двигател Common-Rail.

Новият Tiguan ще се предлага в България на цени от 47 403 лева с ДДС.
0 от 500