IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan-Mitsubishi се оказа №1 по продажби за 2017 г.

Френско-японският алианс е продал с 80 000 коли повече от Volkswagen Group

Renault-Nissan-Mitsubishi се оказа №1 по продажби за 2017 г.

Най-големият автомобилен производител за 2017 г. е алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi, като той измества Volkswagen Group от първото място, съобщава Automotive News Europe.

Renault-Nissan-Mitsubishi се оказа №1 по продажби за 2017 г.

Общите продажби на групата възлизат на 10,61 млн. нови автомобила.На Nissan Motor се падат 5,82 млн., на Renault – 3,6 млн. и на Mitsubishi – 1,03 млн. Останалите са на други марки, сред които по-масовите са Dacia и Lada.

За сравнение, Volkswagen Group, в който освен Volkswagen влизат производитеи като Audi, Skoda, Seat и Porsche, завършва 2017 г. с резултат 10, 530 млн. продажби. На трета позиция се намира Toyota Motor с 10,2 млн.

За производителите е особено важно да увеличат обема на продажбите си, тъй като така постигат икономии от разходите за нови инвестиции, необходими за разработването на автомобилни технологии от ново поколение - включително автономни автомобили, електрически превозни средства и нови услуги за мобилност.

Именно това е и идеята на Renault-Nissan с придобиването на Mitsubishi. Главният изпълнителен директор на алианса Карлос Гон вече обяви, че ще удвои спестените средства до 10 млрд. евро през 2020 г., а същевременно ще увеличи годишните продажби на 14 млн. нови автомобили.

Производителите във френско-японската група изпозват общи технологии, платформи и компоненти за постигане на по-ниска цена. Същото прави и Volkswagen, а сега към такъв подход се ориентира и Toyota, която започва да обменя технологии и да си партнира активно с Mazda и Suzuki най-вече в разработката на електромобили.

Снимка: Renault-Nissan

0 от 500
  • #6
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Догодина на 1 място алианса ФВ-Фиат-Крайлсер-БМВ-Хонда-Грейт уол и ..последния да затвори вратата. ФВ глътнаха маса други марки и затова бяха 1. Сега Рено-Нисан просто си прибавят продажбите на Мицубиши и те са номер 1 ;/
  • #5
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и какво от това се пита в задачата ?
  • #4
    30 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до: И к'ва станА тя....Каква да стане? Ами изгоряха с едни пари да плащат на разни световно неизвестни агенции, които да ги изкарват на първо място по продажби. Ето това стана. За пореден път ВАГ гризнаха дървото. Надявам се скоро да изпаднат извън 5-цата. Особено, ако хората действително държат на честността. То не бяха измами, софтуери, манипулации, подкупи и купени медии. Крайно време е клиентите да си кажат тежката дума и това раково образование в автоиндустрията да изчезне. И съд до дупка
  • #3
    30 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво! Не съм им фен, но ги подкрепям срещу немските мишоци.
  • #2
    34 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сега ВАГените ще трябва да пуснат на пълни обороти фабриката за лъжи, за да си върнат първото място, което в действителност никога не е било тяхно.
  • #1
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И к'ва станА тя....