IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan-Mitsubishi се оказа №1 по продажби за 2017 г.

Френско-японският алианс е продал с 80 000 коли повече от Volkswagen Group

Renault-Nissan-Mitsubishi се оказа №1 по продажби за 2017 г.

Най-големият автомобилен производител за 2017 г. е алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi, като той измества Volkswagen Group от първото място, съобщава Automotive News Europe.

Renault-Nissan-Mitsubishi се оказа №1 по продажби за 2017 г.

Общите продажби на групата възлизат на 10,61 млн. нови автомобила.На Nissan Motor се падат 5,82 млн., на Renault – 3,6 млн. и на Mitsubishi – 1,03 млн. Останалите са на други марки, сред които по-масовите са Dacia и Lada.

За сравнение, Volkswagen Group, в който освен Volkswagen влизат производитеи като Audi, Skoda, Seat и Porsche, завършва 2017 г. с резултат 10, 530 млн. продажби. На трета позиция се намира Toyota Motor с 10,2 млн.

За производителите е особено важно да увеличат обема на продажбите си, тъй като така постигат икономии от разходите за нови инвестиции, необходими за разработването на автомобилни технологии от ново поколение - включително автономни автомобили, електрически превозни средства и нови услуги за мобилност.

Именно това е и идеята на Renault-Nissan с придобиването на Mitsubishi. Главният изпълнителен директор на алианса Карлос Гон вече обяви, че ще удвои спестените средства до 10 млрд. евро през 2020 г., а същевременно ще увеличи годишните продажби на 14 млн. нови автомобили.

Производителите във френско-японската група изпозват общи технологии, платформи и компоненти за постигане на по-ниска цена. Същото прави и Volkswagen, а сега към такъв подход се ориентира и Toyota, която започва да обменя технологии и да си партнира активно с Mazda и Suzuki най-вече в разработката на електромобили.

Снимка: Renault-Nissan

0 от 500
  • #16
    8 rate up comment 0 rate down comment
    haha ( преди 6 години )
    ей го и тоя болния..фактическата шизофрения...
  • #15
    10 rate up comment 16 rate down comment
    коли и коли! ( преди 6 години )
    в тоя алианц, освен остарелия вече GT-R, няма нито една свястна кола, която да се откроява на фона на сивата и некачествена ширпотреба, която бълва денонощно!докато при VW все пак са Бугати, Бентли, Ламборгини, Порше и т.н.
  • #14
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Франкофон ( преди 6 години )
    FCA скоро ще бъдат купени от Рено или пежо макар че са губеща марка попринцип само Джип най-вероятно ще купят че фят и алфа са на командно дишане както и лянча а чекай тия последните ги изкараха с краката напред вече!
  • #13
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Ахахахахахахахаха!
  • #12
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кой се смее? До 2022 ще си купуваме 4 модела, брандирани под 38 марки и имена. ФВххх марки, Рено-нисан и други марки бла бла ххх, ПСА незнам си колко си марки и така. Като им купуват окрупнената продукция клиентите сами си го налагат.
  • #11
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Който се смее последен, е най-глупавия, който не е разбрал вица!А до оня другия, който говори, че VW ще купува FCA...., ей момченце, това никога няма да стане......FCA, е седмият по големина автопроизводител, с производство 6,7 милиона автомобила!FCA не се продава, има много примери за това(Балкан, търси)!
  • #10
    13 rate up comment 26 rate down comment
    Е и? ( преди 6 години )
    рено пак си остава боклучавата марка, заемаща винаги и навсякъде последните места по качество и надеждност;за съжаление Нисан върви в същата посока, превръщайки се от еталон за качество в посредствен производител на не много качествена ширпотреба;относно Минсубиши - като се види какво представлява новия Лансер Ево, отново стават ясни резултатите от поразяващата ръка на адвокатската кантора ренополудържавната перачница в действие ...
  • #9
    8 rate up comment 23 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Pak lo6i *** za toyotodjiite.Ve4e sa 3 ti, skore 6te izpadnat ot desiatkata nai-veroiatno predi 2025 godina.Umira6ta firmi4ka ni6to pove4e.Muhahahahahahahahabahabah
  • #8
    19 rate up comment 15 rate down comment
    Истината ( преди 6 години )
    VW никога не са били на първо място по продажби!!!Това, че някои платени агенции са ги обявили за такива е друга тема. Така, че...Тойота няма други марки, които да ги брои. Марката е само една и тя е Тойота и не са закупили други марки, за да броят и техните продажби. Някой ще пита:Ами Лексус?Лексус не е купена марка, а вътрешно създадена от Тойота и е име на луксозният им бранд.VW броят и камионите, както и броят произведените коли в Китай, въпреки, че там 51% не са техни.
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Който се смее последен се смее най-добре..