IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Колите на участниците в опасните надпревари директно се унищожават

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Полицията в австралийския щат Виктория унищожи 8 автомобила, конфискувани за участие в незаконни улични гонки. Видео с операцията беше публикувано в официална страница на агенция 7 News Brisbane в социалната мрежа Facebook.

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Сред унищожените коли са Nissan Skyline R33, Nissan Silvia S13 и пикап Holden. Всички те са конфискувани в края на 2015 и началото на 2016 г. Собственикът на Nissan Skyline, например, е обвинен в извършване на действия, създаващи опасност и затова ще плати 2000 долара. Този на Silvia е глобен с 1250 долара и ще остане без книжка за 9 месеца.

Собствениците на 6 други автомобила получават подобни наказания, като някои от тях са лишени от шофьорски права за 18 месеца. Арестувани са и двама от организаторите на уличните гонки, които се разследват и вероятно ще попаднат в затвора.

Специално за борба с опасните улични надпревари полицията в Австралия създаде групата Taskforce Regarder. Тя работи от ноември 2015 г., като до момента е наказала 55 шофьора и е конфискувала 24 автомобила. В групата влизат детективи, служители на пътна полиция и агенти, работещи под прикритие.



„Няма шанс да бъдем толератни към хора, които участват или организират такива мероприятия, тъй като те са опасни и застрашават живота и здравето на други хора”, категоричен е Мик Дейли, един от ръководителите на Taskforce Regarder.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500