IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Колите на участниците в опасните надпревари директно се унищожават

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Полицията в австралийския щат Виктория унищожи 8 автомобила, конфискувани за участие в незаконни улични гонки. Видео с операцията беше публикувано в официална страница на агенция 7 News Brisbane в социалната мрежа Facebook.

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Сред унищожените коли са Nissan Skyline R33, Nissan Silvia S13 и пикап Holden. Всички те са конфискувани в края на 2015 и началото на 2016 г. Собственикът на Nissan Skyline, например, е обвинен в извършване на действия, създаващи опасност и затова ще плати 2000 долара. Този на Silvia е глобен с 1250 долара и ще остане без книжка за 9 месеца.

Собствениците на 6 други автомобила получават подобни наказания, като някои от тях са лишени от шофьорски права за 18 месеца. Арестувани са и двама от организаторите на уличните гонки, които се разследват и вероятно ще попаднат в затвора.

Специално за борба с опасните улични надпревари полицията в Австралия създаде групата Taskforce Regarder. Тя работи от ноември 2015 г., като до момента е наказала 55 шофьора и е конфискувала 24 автомобила. В групата влизат детективи, служители на пътна полиция и агенти, работещи под прикритие.



„Няма шанс да бъдем толератни към хора, които участват или организират такива мероприятия, тъй като те са опасни и застрашават живота и здравето на други хора”, категоричен е Мик Дейли, един от ръководителите на Taskforce Regarder.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500
  • #15
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Една такава преса трябва в България, но специално за Е36, и Голф3,4,5.......,а и за JDM_Mercedes.
  • #14
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    JDM_Mercedes, много тъпо парче си няма какво да дискутираме с теб !
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***, мутри и JDM Mercedes или за скап или на училище, но едва ли има смисъл.
  • #12
    13 rate up comment 9 rate down comment
    до Крадев ( преди 6 години )
    Такъв, онакъв ама Европа вярва на него и само на него отпуска субсидии.Като дойде политик от запад търси него, не утайките от БСП и пРезидента.Тях, никой не ги отразява.Даже на запад най-накрая започват да разбират, че проблема на България са БСП и скоро ще им таковат мамата.Те за това така са се активизирали с антибългарска дейност, че като виждат как отиваме и към еврозоната яйце им се пече отзад.Свиквайте, това е положението!България отива в Европа!
  • #11
    16 rate up comment 2 rate down comment
    до: Радев ( преди 6 години )
    Бивши мутри НЯМА!!!Мутрата си е мутра цял живот! Може да сложи бяла якичка и да смени методите, но си остава мутра.Преди нашия мутрафон действаше с бухалки, а сега действа с други методи и рекетира цяла държава и вял народ, което е още по-лошо. Ако преди е прибирал стотици хиляди в момента прибира милиарди. Не, че запада не го знае, но им е удобен и го държат...
  • #10
    25 rate up comment 7 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    До дълбокоумния несмехурко: Кажи сега, дълбокоумний несмехурко, каква е разликата между доработената кола и един супер-автомобил със 700 к.с. да речем ? Колата "върви" така както я караш ! Имат си писти хората в Австралия, там може да се карат подобни автомобили. И с обикновен дизелов Голф в днешно време можеш да караш с 200 км/ч. това не ти пречи !Ама гледам си дълбокоумен, аз какво ли разбирам ?
  • #9
    20 rate up comment 2 rate down comment
    и тук трябва ( преди 6 години )
    и тук трябва да стане точно така:караш пил, дрогиран, нямаш книжка - затвор и колата за скрап !правиш тежки нарушения, рецидивист си, караш с превишена скорост - колата за скрап - айде карай пак, като *** и убивай хора !
  • #8
    18 rate up comment 13 rate down comment
    защото ( преди 6 години )
    мачкат ги защото тия коли не стават за нормално каране а само за извращения и да ги продадат на търг, тоя дето ще ги вземе ще кара като ***!и там знаят, че живота е безценен и предпочитат да не печелят пари а да пазят животизатова драги ми смехурко - плиткоумен !
  • #7
    19 rate up comment 13 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    ЗАЩО мачкат тези култови автомобили, а не ги продадат на търг ??? Тези модели на Нисан, един ден ще се продават по търгове на безбожно високи цени, а хора, колекционери ще ги търсят като топъл хляб. Те обаче ги мачкат... Добре конфискували са ги, ами продайте ги ! Автомобилите не са виновни, че на тоя зад волана, междуушното пространство му е вакуум ! ПП. черния Нисан е 180 С13 ! Силвиа С13 е купе, а 180 е хечбек.В Европа е 200, а в САЩ се води 240.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Догодина и у нас :)А *** у нас само колите на шапкарите щото са на 40 години... за друго освен за преса не стават.