IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Колите на участниците в опасните надпревари директно се унищожават

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Полицията в австралийския щат Виктория унищожи 8 автомобила, конфискувани за участие в незаконни улични гонки. Видео с операцията беше публикувано в официална страница на агенция 7 News Brisbane в социалната мрежа Facebook.

Ето так полицията в Австралия се справя с уличните гонки (ВИДЕО)

Сред унищожените коли са Nissan Skyline R33, Nissan Silvia S13 и пикап Holden. Всички те са конфискувани в края на 2015 и началото на 2016 г. Собственикът на Nissan Skyline, например, е обвинен в извършване на действия, създаващи опасност и затова ще плати 2000 долара. Този на Silvia е глобен с 1250 долара и ще остане без книжка за 9 месеца.

Собствениците на 6 други автомобила получават подобни наказания, като някои от тях са лишени от шофьорски права за 18 месеца. Арестувани са и двама от организаторите на уличните гонки, които се разследват и вероятно ще попаднат в затвора.

Специално за борба с опасните улични надпревари полицията в Австралия създаде групата Taskforce Regarder. Тя работи от ноември 2015 г., като до момента е наказала 55 шофьора и е конфискувала 24 автомобила. В групата влизат детективи, служители на пътна полиция и агенти, работещи под прикритие.



„Няма шанс да бъдем толератни към хора, които участват или организират такива мероприятия, тъй като те са опасни и застрашават живота и здравето на други хора”, категоричен е Мик Дейли, един от ръководителите на Taskforce Regarder.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Искам и в България.
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***, давайте им акъли на управляващите шайкаджии, и без това не са се спрели да настъпват мотиката откакто управляват за трети и последен път! За някой практики от близкия изток или африка няма ли да ги светнете, само от пущинака ли, излагате се!
  • #23
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, страната на аборигените е добър пример за подражание - както с унищожаването на колите на явно малкото истински мъже останали там, така и с узаконяването на еднополовите бракове с всички произтичащи с това последици! И ние вървим по техните стъпки, абе направо си тичаме! шайката на гербеРАСТИТЕ е приела много присърце проблемите на извратеняците и неуморно действа по въпроса, А НИЕ СПИМ!!!
  • #22
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до до Крадев ( преди 6 години )
    Герберастче, а ти свиквай че шайката заора в дънато с *** конвенция и изгуби много от подръжниците си заради това! на следващите избори, ще си го получите, а те ще са извънредни, още тази година!А относно статията - да ми дават за пример страна в която са узаконени *** обучение и еднополовите бракове, като при гласуването на еднополовите бракове е имало само 4 гласа против, айде няма нужда! *** да им се кланят на тия *** страни, аз не съм от тях!!!
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Докато гледах клипа и се чудих защо не ги пускат на търг. И хоп - JDM пише същото. Но вие сте много интелигентни и го контрирате.Какво ще рече сериозен колекционер? А несериозните колекционери не могат ли да се изкефят на писта? Гледам масово в България се купува БМВ, Ауди, Мерцедес с най-якият мотор за 300 бона и се кара по ограничения. И какъв е смисълът? Да се изфукаш? Защо тогава не най-малкият мотор за колата + 2-3 такива Нисанчета в хале до пистата и да са ти винаги под ръка? Парите същи.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Те както са доработени, така се връщат и в оригинално състояние, както са излезнали от завода.
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    JDM, сериозен колекционер, никога няма да купи доработен автомобил, само непипани от тунери. А тези нямат нищо общо с това и са си за рециклаж!
  • #18
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Auto Guru ( преди 6 години )
    ТОВА автомобили ли са? "Самоносеща" се конструкция, няма шаси, няма леки композитни материали за обвивка и здрави за шаси и скеле. Това не са автомобили, а ретро-консерви, колкото и коня да са, си остават такива! Това е истината и никой минус не може да измени истината. Защото тя има 1 фундаментално свойство - винаги съществува!Давате си парите за газирани гадости в тенекиена опаковка и не виждате по-далече от носа си, това е истината!
  • #17
    6 rate up comment 6 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    ХахахаНенавист към японските автомобили, по-точно. Не толкова грижа за това, че дeбила зад волана, може убие някой.
  • #16
    4 rate up comment 10 rate down comment
    и една преса за ( преди 6 години )
    ...за издънените лигени ,Дошката,Пена, Фактическия, иШвабензи каскен ..