IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Феновете на Lexus не харесват новия дизайн

В компанията се оправдават, че искат да привлекат младите хора

Феновете на Lexus не харесват новия дизайн

Новият дизайн на Lexus, в това число ветрилообразната решетка на радиатора, не се харесва на старите фенове на марката. Те са категорични, че той е прекалено радикален и прави автомобилите прекалено предизвикателни, съобщава CarBuzz.

Феновете на Lexus не харесват новия дизайн

„Този тип решетка на радиатора е наша фирмена черта. При някои модели тя е по-открояваща се, отколкото при други. Това не се харесва на по-старите ни фенове. Непрекъснато ми се обаждат дългогодишни клиенти, които в продължение на 45 минути обясняват колко са разочаровани”, коментира вицепрезидентът на Lexus – Джеф Брекен, който е начело на американския офис на марката.

Феновете на Lexus не харесват новия дизайн

Топ-мениджърът допълни, че експресивният дизайн трябва да помогне на марката да привледе нови клиенти, особено от по-младата аудитория. В момента средната възраст на купувачите на Lexus е 60 години и в компанията правят всичко възможно да я намалят. Затова Брекен призова старите фенове на Lexus да останат верни на марката, тъй като компанията работи в дългосрочен план.

Феновете на Lexus не харесват новия дизайн

Първият модел на марката, при който дебютира новият фирмен стил, е хибридният хечбек CT 200h (на снимката) . Машината с напълно преработена предна част бе представена през 2013 г. А последният вариант на решетката на радиатора се появи при концепта LF-1 Limitless (на горните две снимки), който трябва да демонстира новия фирмен стил на Lexus.

Снимки: Lexus

Тагове: lexus
0 от 500
  • #29
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пожелавам на всички български пенсионери по един пенсионерски автомобилАбе не им пожелявай, че ако имат автомобил ще реват, че бензина навремето бил стотинки, че навремето нямало данъци, че чисто нова Лада била 10 000лв и нищо не й се чупело(понеже стояла все в гаража)пък сега за тая бракма бил платил 50 000лв и т.н.Тия ще са вечно недоволни каквото и колкото да имат.Нали виждаш как реват, че нямат пари за хляб пък на разни измамници дават по 20 000лв и злато.
  • #28
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Минаващ ( преди 6 години )
    А бе кола си трябва с колело можеш то и със скейтборд можеш ама след работа отиваш да купиш нещо на Запад големите хипермаркети са в покрайнините там се пазарува много не е кат тука 2 кисели млека и яйца па ще вземеш децата от училище па нещо друго.Кола си трябва те не мъкнат като пенсионерите тука пеш 2 торби от магазина!А и зависи къде ако си в Сащ при ония разстояние си умрел ако си без кола!Дет се вика пари за храна може да нямаш ама за бензин трябва да имаш!
  • #27
    4 rate up comment 1 rate down comment
    3 ( преди 6 години )
    Всеки да прецени сам, дали е за пари или екологията е измислица.
  • #26
    11 rate up comment 2 rate down comment
    2 ( преди 6 години )
    И за да се аргументирам, ще кажа.В Лондон вкараха някви закони, ако си с евро 4 дизел - не можеш да влизаш в центъра, ако не си платил за годината 350 паунда.Като плати човека, цветенца ли пуска отзад не знам.Окей, щом е за екологията, да го направят така никой да не влиза в центъра с кола, точка. Или нещо друго.Може би не тази е точната статия да споделя мнението си, но както и да е.
  • #25
    6 rate up comment 5 rate down comment
    1 ( преди 6 години )
    За удоволствие от шофирането, няма какво да говорим. На един производител, това е лозунга им. Сещаш се. ;) Това го остави.Както казваш обаче, на 80% от хората дори не им трябват коли.Да речем да отидеш до работа екологично, нужна ли е 2-тонна Тесла ? Ел-колело може ли да те закара до работа екологично ? Може.Тука преди няколко дни някой беше споменал анти-автомобилна пропаганда. Май има нещо вярно.Или всичко е за пари или екологията е измислица.
  • #24
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Автомобилите с Хибридна технология са атомобили от ново поколение. Бензина и дизела са отживелица. На 80% от хората не им трябват нито S-Класи, нито М3-ки, нито Поршета. Сега ако трябва да говорим за удоволствие от шофирането приказката става съвсем друга.
  • #23
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едно е да направиш модерен, но елегантен дизайн, друго е на Лексус гротескната недомислица.
  • #22
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Наскоро забелязах, че на някои по-нови модели на Леле-без-вкус им свети емблемата. Рядко се вижда по-селско и безвкусно дизайнерско решение. Реализирано е като евтин оптичен тунинг за 18-годишни.
  • #21
    17 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като ми кажеш хибрид, наистина се сещам за Приус и вътре двама мъже с нестандартна ориентация, подаващи през джама шареното знаме и плакат 'Ние сме различни!'.Иначе като ми кажеш бърза кола се сещам за БМВ М3 например или Порше, а като ми кажеш луксозна кола се сещам за Мерцедес S-klasse например.
  • #20
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Продават много в USA, но продават и повече в Близкия Изток.