IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ започва да спира от движение колите, които замърсяват

Новите устройства за проверка излизат на пътя веднага след Нова година

КАТ започва да спира от движение колите, които замърсяват

КАТ ще спира от движение всички автомобили, които не отговарят на екостандартите и замърсяват въздуха в София. Това ще стане възможно с използването на 7 газоанализатора, които Столичната община е закупила, съобщава Dnes.bg.

КАТ започва да спира от движение колите, които замърсяват

"Те вече се монтират и КАТ ще започне да ги използва още в първите дни на 2018 г. С част от тях ще се проверяват автомобилите, които чакат за регистрация. Тези, които не отговарят на екоизискванията, няма да се регистрират. Останалите газоанализатори ще се ползват при проверки на КАТ по улиците", обясни кметът на София - Йорданка Фандъкова.

Това означава, че автомобилите, които замърсяват въздуха, няма да се регистрират, а от движение ще се спират тези, които вече са получили регистрация и се използват. При наднормено замърсяване полицаите ще съставят и акт на шофьора. Такива коли ще могат да се движат отново след нова проверка от КАТ, ако докажат, че отговарят на еконормите.

През 2018 г. СОС ще разгледа и мерките, които общината ще прилага при опасно замърсяване на въздуха. Сред тях са безплатен градски транспорт, ограничение на движението и двойно по-скъпа синя зона. Вероятно обаче идеята за по-скъпо паркиране в центъра ще отпадне.
 

0 от 500
  • #47
    19 rate up comment 0 rate down comment
    ве ( преди 6 години )
    Убихте се да лъжите нас и тоз смешен ЕУ
  • #46
    18 rate up comment 0 rate down comment
    iwo ( преди 6 години )
    АЛ,държавата по този начин си противоречите и показвате,че нямате контрол в/у пунктовете за ГТП. Тези тестове може да се извършват там ,но какво обеснявам ,всичко в бг е алъш вериж.
  • #45
    25 rate up comment 2 rate down comment
    дачко ( преди 6 години )
    Прах в очите.Аре на бас че никой няма да спрат от движение.Ако трябва да се спазят евродерективите 70% от хколите трябва да отидат в моргите.Тогаз със сигурност бат Боко ще падне от власт за постоянно.Българина може да го лъжеш да го мамиш дори да го чукаш но бръкнеш ли му в джоба и особенно вземеш ли му Голфа 3-ка с МР 3ка полудява.
  • #44
    30 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Автомобилите на Запад може и да не замърсяват, но в България замърсяват доста. И това се усеща примерно на някое не толкова натоварено кръстовище и то без да отваряте прозорец. да не говорим, че по пътищата ни още се движат Шкода Мадара с кръглите фарове и разни 20-30 годишни товарни МПС, дето като караш зад тях, непременно трябва да херметизираш купето. От друга страна, няма как изведнъж да задължиш българина да бракува колата си. Тия работи стават постепенно със закони, не като ти скимне!!!
  • #43
    23 rate up comment 4 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Аз пък карам това което ми харесва, без значение дали е на 3 или 33 години.
  • #42
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Golf 7 TSI ( преди 6 години )
    Прекрасна новина!Да спират от движение всички дизелови таралясници, които тровят въздуха на София!Да спират от движение и всички автомобили без катализатор, както и тези, които не покриват поне ЕВРО 4!
  • #41
    34 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    екстра сега всички тди-та и 320ки дизеляци ще ги спрат от движение и ще може човек да си пусне вентилацията в колата без да се отрови
  • #40
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Като се кма предвид че немските фенчовци свалят де що има филтър да им "бега" немският кл.зетник от 0-100 за 15 секунди вместо за 20 и руските боклукчави горива на Лукойл нещата придобиват необходимата форма.На запад горивата са на Тотал и бритиш петролеъм и никой не си реже филтърчетата.Като гледам че на летище софия зареждат с Лакуйл ме е страх да се качвам по самальотите!
  • #39
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Няма кво да се лъжем старите немски каруци замърсяват че то новите ги хванаха с незнам колко пъти над нормите кво остава за Пасаторчик 98-*** който не покрива и Евро -1 особено дизелчетата им и високообемните двигатели на Мерк и Бмв.Преди се викаше че Кремиковци замърсява ама Кремиковци отдавна неработи.А тва че 5 изгорени гуми замърсяват такава площ е просто смешно!
  • #38
    23 rate up comment 0 rate down comment
    The vice ( преди 6 години )
    тука. у юкея също е пълно с 15 годишни трошки който се продават за по няма и 1000 лв..верно има предобладаващо нови коли ама като прочета че искате да има само под 10 години коли ми става смешно и тъжно...едно време и махаха в беегето катализаторите за японските 100 лв за френските и най -вече еспейс стигаха и 700 лв ...а се крадяха масово и мвр се правеше на заспало