IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Концернът ще завърши годината на първо място по продажби

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Германският производител Volkswagen Group е постигнал „забележителна оперативна печалба през изминалата 2017 г.” Това обяви генералният директор на концерна Матиас Мюлер в интервю за Welt am Sonntag. Точните цифри ще бъдат публикувани през март 2018 г.

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Мюлер е на мнение, че групата Volkswagen ще подобри рекорда си по продадени нови автомобили за една година. През 2016 г. концернът завърши с 10,3 млн. продажби, което го направи най-големият производител в света. Преди това в продължение на 4 години начело беше Toyota.

Само преди дни японците официално съобщиха, че ще завършат 2017 г. с 10,35 млн. продажби. Това означава, че ако Volkswagen подобри постижението си от миналата година, то той отново ще задмине големия си конкурент.

Шефът на концерна допълни, че скандалът с дизеловите двигатели вече е преодолян. Мюлер обаче не пропусна да разкритикува инициативата за намаляване на вредните емисии в европейските страни, като според него това ще донесе сериозни проблеми на всички автомобилни производители.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: vw group
0 от 500