IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Концернът ще завърши годината на първо място по продажби

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Германският производител Volkswagen Group е постигнал „забележителна оперативна печалба през изминалата 2017 г.” Това обяви генералният директор на концерна Матиас Мюлер в интервю за Welt am Sonntag. Точните цифри ще бъдат публикувани през март 2018 г.

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Мюлер е на мнение, че групата Volkswagen ще подобри рекорда си по продадени нови автомобили за една година. През 2016 г. концернът завърши с 10,3 млн. продажби, което го направи най-големият производител в света. Преди това в продължение на 4 години начело беше Toyota.

Само преди дни японците официално съобщиха, че ще завършат 2017 г. с 10,35 млн. продажби. Това означава, че ако Volkswagen подобри постижението си от миналата година, то той отново ще задмине големия си конкурент.

Шефът на концерна допълни, че скандалът с дизеловите двигатели вече е преодолян. Мюлер обаче не пропусна да разкритикува инициативата за намаляване на вредните емисии в европейските страни, като според него това ще донесе сериозни проблеми на всички автомобилни производители.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: vw group
0 от 500
  • #23
    4 rate up comment 7 rate down comment
    @ Aбе ( преди 6 години )
    Абеее, къде продават най-много VAG? Точно така - в Третия свят!
  • #22
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Henry Ford ( преди 6 години )
    - Защо купуваш немските коли на недосегаеми измамници и ядеш месо, за което отива зърно и вода колкото да нахраним два пъти Африка?- Ми не знам. Мързи ме да мисля, а и всички така правят!"Мисленето е най-тежката работа и това вероятно е причината толкова малко хора да я вършат" - Хенри Форд
  • #21
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, ти наистина ли си мислиш че регулациите ги налага пазара? Ха-ха, значи верно си за помпа-дюза. А, и наслаждавай се на канцерогенния въздух, нали и него пазара го е наложил..Лелее, наистина ли има толкова кухи индивиди или се правиш??
  • #20
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, Швабен, не че ме интересува ВАГ колко продават. Първи ли са, втори лиса, кефи ме как ревеш и плямпаш едни и същи глупости навсякъде. Не виждам някой да ти се връзва. Всъщност намразих японските покрай такива като теб. Относно регулациите, тях пазара го налага, ти си търси под вола теле. Както и регулациите в сериите за издържливост? Нали?Мухаха
  • #19
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Сега обаче всички се правят на ощипани, а вагонетките продължават с дезинформациите колко били успешни и как били най-големия производител от не знам си колко години. Пак същите долни лъжи като тези че дизелите били екологични. Резултата дали ще бъде по-различен? Пък ти си карай квото си искаш, но интелектуално не си дорасъл за Лексус. На ниво за чист дизел си си. При това помпа-дюза.
  • #18
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Психо, не се прави на ***. Всички имат дизели не защото са паднали от небето, а защото регулациите в Европа ги толерират. А регулациите ги толерират, защото вагонетките си напазаруваха регулации. В щатите и Япония дизели няма, защото регулациите там не са по поръчка на технологично безпомощни фирмички.
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Щото гледам давате определения, кой какъв бил, според това коя марка харесва...
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Аз пък по едно и също време съм имал: БМВ и Мерцедес, ФВ и Тойота, Субару и Митсубиши, Форд и Шевролет и най-накрая да не забравя, Опел и Нисан... Сигурно съм някакъв извратеняк, според повечето разбирачи тука ?
  • #15
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВФ публично понесоха удар като никоя компания досега и продължиха да се борят за челното място. Това никой не може да им го отрече.
  • #14
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Кучетата (ДОШОваците) си лаят а VW пак продава най-много автомобили!