IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus готви два нови модела за Европа

Кросоувърът UX и седанът ES ще бъдат представени в началото на 2018 г.

Lexus готви два нови модела за Европа

Японският производител Lexus ще предложи два нови модела, като един от основните пазари за тях ще бъде Европа. Това съобщава Autoreview, като се позовава на топ-мениджър на марката, отговарящ за Стария континент.

Lexus готви два нови модела за Европа

Още преди година Lexus показа концептуалния кросоувър UX, а сега се подготвя излизането на неговата серийа версия. Тя ще бъде представена през март в Женева, като това ще стане най-достъпният като цена SUV на марката. Той ще заеме мястото на не особено успешния хечбек Lexus CT 200h.

Гамата модификации на модела е ясна, тъй като компанията запази индексите UX 200, UX 250 и UX 250h. Според данни на производителя, UX 250 ще получи 2,0-литров атмосферен мотор с мощност 170 к.с., а хибридът UX 250h – 178 к.с. Заради изискванията за сертификация, новият кросоувър ще се появи на пазарите в Европа едва в началото на 2019 г.

Вторият модел е новото поколение на седана ES, който ще бъде представен още през януари в Детройт. Той ще бъде изграден на платформата TNGA и технически ще повтаря до голяма степен новата Toyoa Camry. На външен вид обаче автомобилът ще причила на флагмана на марката LS.

Освен сегашната генерация на седана, новият ES заменя и друг модел – Lexus GS, който е с подобни размери, но е построен на платформа със задно предаване и не се продава добре. Според последните информации, през февруари 2018 г. компанията ще престане да приема поръчки за GS за Европа, а през септември ще стартират и продажбите на новия ES. За Стария континент обаче е предвидена единствено хибридна версия – ES 300 h, но на други пазари ще се продават и бензинови модификации.

Снимка: Lexus

Тагове: lexus es lexus ux
0 от 500