IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Елементи от коцептуалния модел Kai ще се използват и при други модели на марката

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Компанията Mazda представи в рамките на автосалона в Токио концептуалния модел Kai. Както съобщава изданието Autocar, това е предвестникът на следващото поколение на Mazda3.

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Габаритите на Mazda Kai са дължина от 4420 мм, широчина – 1855 мм и височина 1375 мм. Така пррототипът е с 55 мм по-късен, с 60 мм по-широк и със 75 мм по-нисък от сегашната Mazda3 с 5 врати. Разликата в междуосието е с 50 мм в полза на концептуалния модел.

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

От компанията не съобщиха никакви техницески детайли за прототипа. Все пак бе уточнено, че той е построен на платформата SkyActive и е оборудван с бензинов двигател от семейството SkyActive-X. Тези мотори ще се поставят на серийните коли на Mazda от 2019 г., като разликата им със сегашните е, че при ниски натоварвания няма да се използват свещи за запалването им. В момента на този принцип работят дизеловите двигатели.

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Другата цел на Mazda Kai е да покаже новата версия на основния дизайнерски стил на марката KODO. Той също ще бъде използван при създаването на бъдещите нови модели на японския производител.

Снимки: Mazda

Тагове: scyactive mazda3 mazda kai
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До Georgi ( преди 6 години )
    Нещо ти има на двигателя на Маздата, този разход е огромен. Направи една диагностика.
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    bg ( преди 6 години )
    лелее, верно ли харчи толко...Вярно, че е готин дизайна, но като я тествах с един приятел ( който в последствие си я купи), ми направи впечатлени, че се чува идоста шум от пътя основно през прозорците
  • #2
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    стари двигатели и трансмисии с нови имена само НЕ СТАВА !!!мазда от 20 години нямат нов двигател или адекватна за времето трансмисия !ламарините са им все така ръждивиинтериорите от предимно материали рецикле, които миришат много зле на жега !само с дизайн тая работа не става - клиентите много бързо разбират прееебавакта и бягат !
  • #1
    13 rate up comment 7 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Ако пуснат нещо максимално близо до този концепт, ще избият рибата. Но нека бъде и с адекватни мотори. Напоследък взе да става модерно, хубави коли, да им слагат разни миксери под предния капак.