IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Елементи от коцептуалния модел Kai ще се използват и при други модели на марката

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Компанията Mazda представи в рамките на автосалона в Токио концептуалния модел Kai. Както съобщава изданието Autocar, това е предвестникът на следващото поколение на Mazda3.

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Габаритите на Mazda Kai са дължина от 4420 мм, широчина – 1855 мм и височина 1375 мм. Така пррототипът е с 55 мм по-късен, с 60 мм по-широк и със 75 мм по-нисък от сегашната Mazda3 с 5 врати. Разликата в междуосието е с 50 мм в полза на концептуалния модел.

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

От компанията не съобщиха никакви техницески детайли за прототипа. Все пак бе уточнено, че той е построен на платформата SkyActive и е оборудван с бензинов двигател от семейството SkyActive-X. Тези мотори ще се поставят на серийните коли на Mazda от 2019 г., като разликата им със сегашните е, че при ниски натоварвания няма да се използват свещи за запалването им. В момента на този принцип работят дизеловите двигатели.

Mazda показа каква ще е следващата „тройка”

Другата цел на Mazda Kai е да покаже новата версия на основния дизайнерски стил на марката KODO. Той също ще бъде използван при създаването на бъдещите нови модели на японския производител.

Снимки: Mazda

Тагове: scyactive mazda3 mazda kai
0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Георги ( преди 6 години )
    Абе пич, ти четеш ли си бисерите, които пишеш. БМВ то на снимките е мое, има точно в този сайт ревю, разхода е на Тракия, след Сливен, сигурно там има 40 км нанадонище. Поне се научете една снимка да разчетете, написано ти в ясно средна скорост, време и разстояние. Ама боли нали,щото японските горят с по 5 литра повече, а лично за IQ то ми, нека аз си бера грижата, а ти за твоето.
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Divlupo ( преди 6 години )
    Георги,Ти или си немного умен,или си пълен лаик на тема техника и двигатели: 180км/ч разход 8 ,само по надолнище е възможно!
  • #22
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пусни в търсачката Кой с колко лъже за разхода на гориво?и чети! ще разбереш кои най-много лъжат. бмв са начело. ако още не мярваш влез с сприт монитор и там реални собственици споделят. виж колко е средния разход на това бмв от снимките и ще разбереш че този разход е нереален. в ауто билд статията за мазда са посочили колко и е средния разход докато са е карали. май си го пропуснал това и се опитваш да ни хвърляш по върбите.
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    влез в сприт монитора и виж хилядите собственици какъв разход имат и се спри с твоите глупости. наистина ставаш смешен.
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а диск да изкривиш на абсолютно всеки автомобил може да се случи, особено ако го искаш както вероятно са направили от АБ. особено зимата на студа. пусни се от някой баир с колата независимо коя и каква и колко са и нови дисковете. не ползвай моторната спирачка а намаляй само със спирачката. после мини през някоя по-дълбока локва и си готов.
  • #19
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    гошо стига дрънка глупости!ти на мазда очевидно никога не си се качвал. опитваш се да излъжеш за служебна, но си прекалено елементарен, за да ти повярва някой. прочел си глупостите на ауто билд и си решил, че можеш да се представиш за шофьор на такава кола. виждам,че и немски явно не знаеш.прочетох статията в АБ и това което пишеш не е така.ако си ползвал гугул преводача е обяснимо защо нищо не си разбрал.питали са мазда за проблем с дисковете и отговорът е че няма др,ги регистрирани случай.
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Георги ( преди 6 години )
    Имам Мазда 6 (2014) от една година, освен от изключително неприятната мултимедия. За разхода нищо не мига да кажа, като свърши-сипвам, но не ми е правило впечатление на фрапантен разход, като описания по-долу. Мисля, че удоволствието от шофирането е с аналогичноте модели на БМВ
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Divlupo ( преди 6 години )
    До тия дето плюят.Колата е с трепач дизайн и отвътре и отвън лек и изчистен,това да виждаш нещо красиво и да казваш от кого как било откраднато-пълни глупости,Кодо дизайн мърморковци-четете!Шапка им свалям- малка фирма а какъв потенциал-направо са се запътили към премиум сегмента,и то на добра цена!Шум в купето-подобриха го и продължават, с японско търпение и педантичност !
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трето: Не ми приказвай че БМВ-то горяло по-малко особено на 170 кн/ч,пълни глупости,не знам колко БМВ=та си карал ,но аз доста- резервоара им е по-голям,да създават усещането че гори малко,типичен трик за немските лигльовци с техните европейски ценности!4:Мазда е сглобена от хора които се заколват като някакво изкуство за единия срам и чест,а Мерцедес и БМВ напоследък се слобяват от Мустафа,баща му Реджеп го учил да прави боза и толумбички!Карай си БМВ-то,избора си е твой- не ми говори глупости
  • #15
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Divlupo ( преди 6 години )
    До Георги и всички останали негови подражатели,Първо кефи ме че сравняваш БМВ-то си с Мазда,служебна била бла-бла,истината е че Мазда предлага такова удоволствие от карането като при 2 пъти по-скъп бранд (еднакъв сток БМВ с/у Мазда цената е почти двойна).Второ: Имам Мазда 3 1.6(6 год.) и Мазда СХ5 2.5 GT (2016) ,и двете съм ги купил нови.Не съм влизал в сервиз освен за смяна филтри и масло,колите си ги карам на ***'дал залепен до пода почти непрекъснато-никакъв проблем!