IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

35 пожарникари и 11 тона вода трудно се справиха с инцидента

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

Загасяването на горящ електромобил се оказа в пъти по-трудно от това на стандартен модел с двигател с въртрешно горене. Доказателство за това е инцидент, разиграл се на шосе в Австрия.

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

По време на пътуване 19-годишно момиче губи управление над своята Tesla Model S и се блъска в мантинелата. Електрическият седан пламва като факла за секунди, но шофьорката успява да излезе сама от машината, без да е пострадала.

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

На пристигналите на мястото на инцидента пожарни екипи им се налага да положат огромни усилия, за да загасят горящата кола. За справяне с огъня са нужни 35 служители и повече от 11 тона вода, които в крайна сметка потушават пламъците. Остатъците от електромобила са преместени са специален паркинг, където той ще бъде наблюдаван в продължение на две денонощия от пожарникари, тъй като има опасност от ново възпламеняване.



Още при закупуване на елекромобил на марката от Tesla предупреждават клиентите, че литиево-йонните акумулатори изпускат „силно токсични пари” и при пожар трябва да бъде използвано колкото се може по-голяма количество вода.

Снимки и видео: Facebook

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #14
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пенчко, кажи да видим твоята Тесла как сама се загася.Хайде еко-сектантче бедно-гейче.
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Ами разбира се... той все така прави :) Автопилота, който утепа мнозина, работел само когато всъщност си караш колата :)Ама извън автопилота има функции за предотвратяване на сблъсък, които са все на позиция ОН...
  • #12
    4 rate up comment 14 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Поне не гърмят като газовите бомби, които карате 90% от всезнайковците тука. 19 годишната кифла се е измъкнала без наранявания от ПТП на магистрала! А вашите кочини гърмят и ви превръщат в прегорели кебапчета дори и без да сте се ударили в нещо с тях...
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Запознат ( преди 6 години )
    Батерията е вградена в цялото шаси на автомобила. В случая гори газовата бутилка: приятелят на 19-годишната е българин, и за да пести ток, е инсталирал газова бутилка газова турбина ;)
  • #10
    16 rate up comment 6 rate down comment
    До Тинтирито ( преди 6 години )
    Пич, що не си вземеш отпуск в планината и не ни освободиш от вечните си глупости?!Една S класа да не миш, че ше спре за 12 метра като я караш с 160, а? Само ше изпиука на умряло и ше стегне коланите. Толкоз!Тука няква пропаганда тече! Ако вземете да пишете за подпалванията на стандартни коли всеки ден по света, няма остане място за нищо друго!
  • #9
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Той св. Мъск, ще прочете след малко лог скрипта на колата и ще каже, че тази функция в него момент е била изключена от самия водач и в момента на сблъсъка е било подавано газзззз.
  • #8
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Чакай бе приятелю, тая кола нали беше наблъскана с една камара електроника, която да предотвратява всеки подобен инцидент - нали трябваше да засече, че има препятствие пред себе си - стена и да спре сама ;)Ама нещо цъ - не действа ангела спасител на Св. Мъск :)
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Добре,че е не е в града.
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Tото ( преди 6 години )
    Ужассс,отменям поръчката за Golf Е,безопасността за мен и семейството ми е по-важна от "спестените им 10лв"
  • #5
    15 rate up comment 0 rate down comment
    енджинерчи ( преди 6 години )
    Ем то нали са водонепромукаеми?Все пак са на пода на автомобила... Ако пропускат вода, на 1вия дъжд ще си идат...Нещо като прахов пожарогасител, а-у?да питай Бойко той да каже как се гаси!