IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1,2 млн. коли на Toyota направени от некачествен метал

Производител на стомана от Япония призна, че е лъгал за продукцията си

Над 1,2 млн. коли на Toyota направени от некачествен метал

Повече от 200 големи компании от различни отрасли, в това число и автомобилните гиганти Toyota и Mitsubischi, са били излъгани от един от най-големите производители на черни и цветни метали в света Kobe Steel, съобщава изданието Nikkei Asian Review.

Над 1,2 млн. коли на Toyota направени от некачествен метал

Компанията призна, че е фалшифицирала даннни за качеството на произвежданата продущция, като това е било извършено без знанието на ръководитството. Вътрешна проверка е показала, че някои от работниците в завода умишлено лъгали при проверките, за да могат да се справят със сроковете за доставка.

Според информацията, некачественият материал е бил произвеждан през периода септември 2016 – август 2017 г. Продукцията, която не отговаря на стандартите, е била предназначена за компании като Toyota Motor, Mitsubishi Heavy Industries, Boeing, Subaru и Mazda.

От Toyota обявиха, че получената от Kobe Steel през този период стомана е била използвана при производството на 1,2 млн. автомобила. От метала са направени покривите и капаците на превозните средства, което няма да се отрази на тяхната безопасност. Впъреки това автомобилният прозиводител вече прави проверка на машините.

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyoya kobe steel
0 от 500
  • #9
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    после що японските гният като опел от 86 година :)
  • #8
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Ориз в кимоното ( преди 6 години )
    Те за това хората са казали че от японец и *** за зеле не става
  • #7
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Бръм ( преди 6 години )
    Абе ще хлътне няй и друк калник повече при удар голяма работа :) ама тия от Boeing ако им хлътне някоя крило... какво ще правят не знам :)
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я,Дошко да се изквака по темата...
  • #5
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    японско качество - а ?*** !
  • #4
    25 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    вчера един колега с чисто нов лексус на 10000 км каза че ще му го сменят целия гаранционно защото двигателят и скоростите блокиралитой не иска обаче повече да чуе за японски тоалетни и минава на шкода октавия !
  • #3
    17 rate up comment 18 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Положението е трагично. Вчера един колега с Шкода Оставия, който вечно се оплакваше, че окачването му тропа каза, че колата окончателно се е предала на 58К километра. Закупена нова от магазина. Казали му, че ще му сменят гаранционно двигателя. Проблемът - липса на компресия в един от цилиндрите. Нова кола на 58К километра....
  • #2
    39 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сетих се за един от съфорумците, който мечтателно развиваше теории, че японците нямали марки стомани и си ги забърквали според нуждата и за някакви безкомпромисен контрол на качеството, и за японските мечове...Дано да чете тази статия. И да разбере, че бизнсът си е бизнес, независимо къде се прави. Всички са ***, особено потребителите, които искат хем да е евтинко, хем да е качествено.
  • #1
    46 rate up comment 1 rate down comment
    2012 ( преди 6 години )
    Безобразия и безотговорност навсякъде.Светът отива по дяволите