IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1,2 млн. коли на Toyota направени от некачествен метал

Производител на стомана от Япония призна, че е лъгал за продукцията си

Над 1,2 млн. коли на Toyota направени от некачествен метал

Повече от 200 големи компании от различни отрасли, в това число и автомобилните гиганти Toyota и Mitsubischi, са били излъгани от един от най-големите производители на черни и цветни метали в света Kobe Steel, съобщава изданието Nikkei Asian Review.

Над 1,2 млн. коли на Toyota направени от некачествен метал

Компанията призна, че е фалшифицирала даннни за качеството на произвежданата продущция, като това е било извършено без знанието на ръководитството. Вътрешна проверка е показала, че някои от работниците в завода умишлено лъгали при проверките, за да могат да се справят със сроковете за доставка.

Според информацията, некачественият материал е бил произвеждан през периода септември 2016 – август 2017 г. Продукцията, която не отговаря на стандартите, е била предназначена за компании като Toyota Motor, Mitsubishi Heavy Industries, Boeing, Subaru и Mazda.

От Toyota обявиха, че получената от Kobe Steel през този период стомана е била използвана при производството на 1,2 млн. автомобила. От метала са направени покривите и капаците на превозните средства, което няма да се отрази на тяхната безопасност. Впъреки това автомобилният прозиводител вече прави проверка на машините.

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyoya kobe steel
0 от 500
  • #19
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В момента жълтурите гледат монитора като няква сибирска мечка, гледаща как се топи снега.
  • #18
    15 rate up comment 1 rate down comment
    е как бре ( преди 6 години )
    ..Та Дошомобила,такова де Астро-Лексуса е на 15 годин и с лекота покрива евро 6 хахха..знайш къв високотехнологичен мотор е а .
  • #17
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Братле, ти ако ги слушаш жълтурите и 10+ годишна Тойота, ще ти кажат, че покрива евро 6.
  • #16
    18 rate up comment 1 rate down comment
    до Д ( преди 6 години )
    Дай да я видим тая Октавия, че служебната ни Октавия е на 175 хиляди километра и няма никакви проблеми...Вие двигатели сменяте, глупости...
  • #15
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Очаквам жълтурчо да каже "Ама тя моята е от Турция, сглобена от бай Мехмед - дюнерджията, тоест не е от Япония, следователно е от истинска стомана".
  • #14
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глупост, те са честни хора. Как ще лъжат и мамят клиентите си. Това са японци, те са еко, те са технологични, те са честни хора, те са професори, както и феновете им.
  • #13
    18 rate up comment 2 rate down comment
    hahah.. ( преди 6 години )
    качество ама на хартия..а тенджурите калпави..Дошке мааа..де си..Сега тия манерки да ги върнат всичките у сервиза и собствениците да съдят до дупка..нали така се прави..гледаме уж.Обезщетения и прочее ..измамта е налице.Плюс изтегляне на всички партиди със стомана от този доставчик.
  • #12
    22 rate up comment 9 rate down comment
    голяма работа, ( преди 6 години )
    За кашони и варели стоманата си е добра!Тойота не е Ауди и не се нуждае от добри материали!
  • #11
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривай, следващия?!
  • #10
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ЗА възглавниците лъжеха, и фалираха, за стоманата лъжат, техническите им параметри не отговарят на действителността (справка тулупа Грозила, дето не си покрива времената и скоростите)....общо взето, джингитайците са една шайка копирачи и мопенници, дето най-ги бива в правенето на евтини ментета!