IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Компанията обяви намеренията си за следващите 6 години

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Компанията Renault публикува новия си стратегически план за следващите 6 години, който се казва Drive The Future и предвижда разработката на 21 нови модела. В края на този период приходите на френския производител трябва да преминат сумата от 70 млрд. долара.

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Този резултат трябва да бъде постигнат благодарение на разширяването на моделната гама. Французите предвиждат направата на 8 изцяло електрически модела и на 12 хибрида. Общо 15 от новите машини ще бъдат оборудвани със системи за автономно управление.

Планът на Renaut също така предвижда по-сериозно стъпване на пазара в Русия, като ще бъдат направени сериозни инвестиции в завода на АвтоВАЗ. Предвижданията са след 6 години продажбите на марката да се увеличат с 40% и да достигнат 5 млн. бройки годишно. В тази цифра е включена и продукцията на руската компания.

Освен това Renault ще ускори развитието си в Китай, като едновременно с това ще разшии производствените мощности и съответно ще увеличи присъствието си в Бразилия, Индия и Иран. Французите готвят пускането на нови сервизи – интернет-таксита и роботизирани таксита. Общо 16 млрд. евро ще бъдат вложени в изследователска дейност, а 80% от моделите на марката ще преминат на общи платформи.

Снимка: Renault

Тагове: renault drive the future
0 от 500