IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Компанията обяви намеренията си за следващите 6 години

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Компанията Renault публикува новия си стратегически план за следващите 6 години, който се казва Drive The Future и предвижда разработката на 21 нови модела. В края на този период приходите на френския производител трябва да преминат сумата от 70 млрд. долара.

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Този резултат трябва да бъде постигнат благодарение на разширяването на моделната гама. Французите предвиждат направата на 8 изцяло електрически модела и на 12 хибрида. Общо 15 от новите машини ще бъдат оборудвани със системи за автономно управление.

Планът на Renaut също така предвижда по-сериозно стъпване на пазара в Русия, като ще бъдат направени сериозни инвестиции в завода на АвтоВАЗ. Предвижданията са след 6 години продажбите на марката да се увеличат с 40% и да достигнат 5 млн. бройки годишно. В тази цифра е включена и продукцията на руската компания.

Освен това Renault ще ускори развитието си в Китай, като едновременно с това ще разшии производствените мощности и съответно ще увеличи присъствието си в Бразилия, Индия и Иран. Французите готвят пускането на нови сервизи – интернет-таксита и роботизирани таксита. Общо 16 млрд. евро ще бъдат вложени в изследователска дейност, а 80% от моделите на марката ще преминат на общи платформи.

Снимка: Renault

Тагове: renault drive the future
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Коментар към забранената за коментари статия:"Новото Renault Clio също става хибрид" - рено първо да стане кола пък после каквото и да е!Иначе в случая добре, че е техниката на Нисан.
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Мууу! ( преди 6 години )
    Аз па не съм некъф си дилър на рено амчи Главен Дилър! И кът не върват продажбите в БГ-то мен мъ шпорът.. и съ чуда от колко кладенци вода да носъ та белки некой се залъже!Добре е Нисан че то реното май никъде не го искат!
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    До този с коментара за Талисмана: Човече пишеш лъжи без да си се качвал, камо ли карал този модел. Имах удоволствието да го ползвам 1 седмица преди да си получа моята кола и нито е шумен нито не луксозен,нито с не качествен интериор,за последното дори самите немци го определят като висококачествен.За инфо Мерцедес са помогнали в разработката на интериора, та общо взето пишеш неверни неща.
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    И аз карам вече второ ново от магазина Рено и не съм дилър на марката, а просто изключително доволен от нея. Не ме вълнува кой какво приказва за комфорт,качество,окачване,двигатели и какво ли още не. От новото по-хубаво няма, а на мен Рено ми е идеално и като цена качество,но забележете ново и само ново не N-та употреба па било то и "премиум"останал само като такъв във времето, но без покритие.И Реино не се чупят както някой се опитват да ги изкарат те просто лъжат.
  • #21
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до дойче-фенчетата ( преди 6 години )
    Виждам че мъката ви е голяма, поради факта че продажбите на Рено скачат главоломно и скоро ще бъдат глобалния лидер по продажби. Но това е конглокенцията - по-добрия печели. И не се напъвайте да оплювате френските коли по толкова елементарен начин. Хората не са ***, и всеки който се е качил на френска кола повече не ще и да чуе за супер скъпите и трошливи германски каруци.
  • #20
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Като чета напразните рекламни напъни на дилърчитътъ се сещам за постовете в които един описваше как се излъгал та купил за фирмата 2 рена и 3 дачии.Накрая си посипваше главата с пепел като твърдеше, че дачиите се оказали много по-здрави и надеждни от рената, в които какво ли не се чупело на по 30-40000км!Накрая завършваше с призива: Никога вече рено!А дилърчитътъ го засипваха с минуси - йок да се не види та се развали рекламката, че продажбите и без тва куцали - "в БГ не разбирали от нови коли"!Бе разбираме ние ама не и от рено, че по-лошо и от 10-годишна немска бангия. Факт!
  • #19
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като чета постовете се сещам за един колега, който два пъти ! сменя главата на мотор 2.0 TDI на Ауди А4, ама не иска да покаже спуканите глави, да не уронавал престижа на фирмата. То така се бил случило, че само 2.0 TDI бил проблемен мотор на иначе премиум марката! Но продължава мен да ме нарича " *** ", защото карам Рено, и съм много доволен от него !
  • #18
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    фани таласъма па удри лигуната са сети фичката.Никога вече рено!
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    лагуната и талисманът...като не знаете ен говорете, лагуна вече само втора ръка
  • #16
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Аз карам френска кола, нова, с всички екстри, изкарана от магазина."Ако е Citroen C5 или Peugeot 508 - да. Други добри френски коли в момента няма. От Рено също. Лагуната и Талисманът са прекалено шумни за парите си и интериорът им е с една идея недостатъчно качествен.