IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Компанията обяви намеренията си за следващите 6 години

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Компанията Renault публикува новия си стратегически план за следващите 6 години, който се казва Drive The Future и предвижда разработката на 21 нови модела. В края на този период приходите на френския производител трябва да преминат сумата от 70 млрд. долара.

Renault планира 21 нови модела и приходи от 70 млрд. долара

Този резултат трябва да бъде постигнат благодарение на разширяването на моделната гама. Французите предвиждат направата на 8 изцяло електрически модела и на 12 хибрида. Общо 15 от новите машини ще бъдат оборудвани със системи за автономно управление.

Планът на Renaut също така предвижда по-сериозно стъпване на пазара в Русия, като ще бъдат направени сериозни инвестиции в завода на АвтоВАЗ. Предвижданията са след 6 години продажбите на марката да се увеличат с 40% и да достигнат 5 млн. бройки годишно. В тази цифра е включена и продукцията на руската компания.

Освен това Renault ще ускори развитието си в Китай, като едновременно с това ще разшии производствените мощности и съответно ще увеличи присъствието си в Бразилия, Индия и Иран. Французите готвят пускането на нови сервизи – интернет-таксита и роботизирани таксита. Общо 16 млрд. евро ще бъдат вложени в изследователска дейност, а 80% от моделите на марката ще преминат на общи платформи.

Снимка: Renault

Тагове: renault drive the future
0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 10 rate down comment
    а иначе ... ( преди 6 години )
    излиза ефтино евридейски да си трошиш бъбреците и нервите с некое рено по нашенските пътища и сервизи ...
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Alex ( преди 6 години )
    Но съм съгласен, че не е много умно да си вземеш премиум на години за евридейка. Излиза скъпо, както подръжката, така и издръжката.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Alex ( преди 6 години )
    Аз имам ново Пежо 301 1.6 дизел и нова Корола 1.6 бензин за евридейки. Имам също така и Мерцедес 280 Ц класа бензин, 2009 година, на 350 000 км, купен от северна италия. Мерцедеса ми е хоби, с него пътувам из Гърция, Италия, Турция, Испания и Португалия. Подържам го сравнително добре. Като го взех беше на 270 000 и му смених пружини и амортисьори, дискове, накладки, лагери на главините, алтернатора го рециклирах, за да знам че няма да имам ядове при някое от пътуванията ми.
  • #12
    6 rate up comment 11 rate down comment
    В заключение ( преди 6 години )
    Тиа от рено растат на фичка, не на кола!
  • #11
    5 rate up comment 12 rate down comment
    до LEX ( преди 6 години )
    а запали ли ГОЛЯМА свещ в черквата? ей така за здраве и КЪСМЕТ ...
  • #10
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е ли по-добре да пуснат 210 модела и да спечелят 700 млрд. долара?
  • #9
    31 rate up comment 3 rate down comment
    LEX ( преди 6 години )
    Аз карам френска кола, нова, с всички екстри, изкарана от магазина. За съжаление съм от малкото българия със съвременно мислене, които смятат, че новото е по-добро от нещо на 10-15 год уж "премиум". И не смятам, че като НЕ карам Ауди, БМВ или Мерц на 300к км, оная ми работа е по-малка... Затова казвам пак, МАНТАЛИТЕТ...
  • #8
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Българинът като си държи на премиума, ти на кво държиш като Пакистанец ? На Тойота с кожа и климатик - Лексус?
  • #7
    31 rate up comment 3 rate down comment
    LEX ( преди 6 години )
    Продажбите им в цяла Европа говорят достатъчно за марката. Българинът обаче си държи на 10-15 годишния премуим със запушения филтър за твърди частици... Манталитет му се казва на това, за съжаление...
  • #6
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Духовит е нашенския ганьовец, дума да няма.