IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легенда от социализма навърши 45 години

Моделът ВАЗ-2103 отбелязва юбилея си

Легенда от социализма навърши 45 години

През септември руската компания АвтоВАЗ и всички поклонници на класическите автомобили с марката Lada празнуват юбилей – навършват се 45 години от излизането на модела ВАЗ-2103.

Легенда от социализма навърши 45 години

Седанът се произвежда произвежда от 1972 до 1984 г., като от конвейра слизат около 1,3 млн. автомобили. По случай събитието АвтоВАЗ покани собственици на „тройката”, чиито машини са в добро състояние. Те преминаха през завода, както и през изпитателното трасе край него, след което си организираха обща фотосесия.

Трябва да се припомни, че седанът ВАЗ-2103 е третият и последен модел, който се произвежда в рамките на споразумението с италианския автомобилен концерн Fiat от началото на 70-те години на миналия век. Това е и най-престижният модел на АвтоВАЗ, като за интериора и екстериора са използвани хромирани елементи, а салонът е в два цвята.

Легенда от социализма навърши 45 години

Моделът ВАЗ-2103 е достъпен в две модификации, а двигателите са няколко с обем 1,2, 1,3 и 1,5 литра. „Тройката” се продава и зад граница, включително и в държави с обратно движение.

Снимки: АвтоВАЗ
 

0 от 500