IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легенда от социализма навърши 45 години

Моделът ВАЗ-2103 отбелязва юбилея си

Легенда от социализма навърши 45 години

През септември руската компания АвтоВАЗ и всички поклонници на класическите автомобили с марката Lada празнуват юбилей – навършват се 45 години от излизането на модела ВАЗ-2103.

Легенда от социализма навърши 45 години

Седанът се произвежда произвежда от 1972 до 1984 г., като от конвейра слизат около 1,3 млн. автомобили. По случай събитието АвтоВАЗ покани собственици на „тройката”, чиито машини са в добро състояние. Те преминаха през завода, както и през изпитателното трасе край него, след което си организираха обща фотосесия.

Трябва да се припомни, че седанът ВАЗ-2103 е третият и последен модел, който се произвежда в рамките на споразумението с италианския автомобилен концерн Fiat от началото на 70-те години на миналия век. Това е и най-престижният модел на АвтоВАЗ, като за интериора и екстериора са използвани хромирани елементи, а салонът е в два цвята.

Легенда от социализма навърши 45 години

Моделът ВАЗ-2103 е достъпен в две модификации, а двигателите са няколко с обем 1,2, 1,3 и 1,5 литра. „Тройката” се продава и зад граница, включително и в държави с обратно движение.

Снимки: АвтоВАЗ
 

0 от 500
  • #11
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Соца не бил фалирал пък нямаше какво да си купиш от магазина.САЩ ги чакате да фалират от 1917г пък все не фалират.А престъпност имаше и то огромна, но никой не го казваше.Сега има 20 телевизии, които денонощно да ти обясняват колко зле е положението.В Националната библиотека има данни за престъпността.Отиди и чети да ти се изправи косата колко е било през социализъма.А не мислиш ли, че е още по-малоумно да си пръв приятел с тези, които откъснаха Македония и Северна Добруджа от България?
  • #10
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тогава бяхме над 9 млн. население, а сега сме 6,5 млн. от които 2 млн не са етнически българи. Най-бързо топящия се етнос в света. След 25 г. в собствената си държава ще бъдем малцинство българите. И казваш, че е супер нали. Не мислиш ли, че цената, която плащаме за тази "свобода" е прекалено висока.Не мислиш ли, че е меко казано м***л0умно първи приятели да са ни тези, които бомбандираха мирни български градове с цивилно население без да сме участвали във ВСВ.
  • #9
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А сега е цветя и рози нали!А соца никога не е фалирал между другото. Това са полит коректните партенки за фалита му. Предателя Горбачов го предаде. Дали за пари, дали го излъгаха не зная, но това си беше чисто предателство. Задълженията на всички соц. държави тогава взети заедно са с по-молка задлъжнялост от САЩ. Значи според тзи статистика някой друг е трябвало да фалира. Както и да е тогава се живееше спокойно и нямаше престъпност, а сега не само, че е огромна, но и държавата е пред закриване
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    тато ( преди 6 години )
    от чайката по-добро нема...
  • #7
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До ония отдолу където му липсва соцаТи знаеш ли колко се чакаше за Лада , а за Москвич ....Знаеш ли как се взимаше цветен телевизор??? Ако се радваш на това че всички са работели но заплатите бяха от 90 до 200 лева за 80% от работещите .... Хубаво е когато народа е прос..т онези отгоре го разиграват както си искат
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *** той умрял *** !
  • #5
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахахаха Волга с по добра возия от Мерцедес. Хахахаха. Волгата с тия ресори и цял мост отзад, то затова и бай Тошо че и почти всички други диктатори от соц блока се возеха в Мерцедеси, щот е с по лоша возия от Волга. СССР фалира, щото правеше ***. Ладите бяха нелоши коли, но до края на 70-те год. след това не се развиха и останаха остарели за времето си, но като нямаш кон и магарето е кон....
  • #4
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз съм живял тогава и знам каква скръб беше всичко!
  • #3
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добър автомобил за времето си, а в соц.държавите най-добрия от масовита, а иначе най-добра си беше Волга. Имаше по-добра возия от Мерцедес. Голяма кола беше. След промените започнаха дори да слагат двигатели от Мерцедес на Волги. Както и да е минало заминало и само може да си спомняме онези времена, които не бяха толкова лоши, както някой полит коректни "демократи" се опитват да ни внушат. Все още има хора, които са живели тогава и могат да направят сравнение.
  • #2
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Баба ми и дядо ми са работили в Либия и като се връщат през 1976 си купуват такава с долари от Корекома, без никакво чакане. Помня я като дете от 90-те, с червения кожен салон и червения велур, с хромираните лайсни вътре, въобще колата си е била класа над останалите соц автомобили, достъпни за простолюдието.