IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци измислиха как автомобилите да чистят въздуха

Разработката на компанията MANN+HUMMEL се състои от 3 иновационни филтъра

Германци измислиха как автомобилите да чистят въздуха

Компанията от германския град Людвигсбург - MANN+HUMMEL, започна тестове в реални условия на експериментална система за филтрация на автомобилите. Според специалистите, това ще помогне за намаляване на замърсяването в градовете.

Германци измислиха как да изчистят въздуха около автомобила

Тестовият Volkswagen Passat, който компанията пусна по улиците на Щутгарт, е оборудван с 3 иновациони филтъра – за защита от прах (твърди частици), за защита на салона и за защита на спирачните дискове.

Първият се поставя на покрива на автомобила и спира твърдите частици, които се намират във въздуха. Проведената компютърна симулация показва, че с неговата помощ могат да бъдат неутрализирани практически всички вредни вещества, образувани при изгарянето на горивото. Сега предстои това да бъде проверено и на практика.

Филтърът в салона е с активен въглерод и изчиства въздуха от азотния оксид, както и от други вредни газове. В него е поставено специално защитно покритие от нановлакна, които защитава от твърди частици, прах и амоняк.

Третият филтър – този на спирачните дискове, се поставя до спирачките. Той задържа твърдите частици, които се появяват при честото спиране. Филтърът е универсален и може да се поставя на всякакви превозни средства, без да има значение каква и спирачната им система.

От компанията все още не коментират каква ще е цената на системата.

Снимка: MANN+HUMMEL

0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ХахААхах защо ще го слагат на колите, а няма да направят много такива стационарни филтри, които да чистят попринцип въздуха, а не само на определени коли?Тоя филтър аеродинамичен ли е ? Колко пари струва? Чисти твърдите частици от ауспуха или не? Как се държат тези филтри при сняг и лед ? Праааах в очите само хвърлят и нищо повече.
  • #2
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, ще го чистят! С новият релийз на заблуждаващия софт не само, че ще изкарват, че няма сажди, ами направо чист кислород ще излиза!
  • #1
    21 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези отровиха въздуха, а сега щели да го чистят. Направо нямам думи за лъжите и манипулациите им. Няма ли да направят конкУрс за най-екологична фирма и да си ги избират тях само?Вече всичко свързано с германците е символ на ниско качество, корупция, лъжа и манипулация.